top of page
Thuis minder energie verbruiken

De gemeente Gooise Meren werkt samen met het Duurzaam Bouwloket. Dit is het gemeentelijk energieloket waar je terecht kunt voor advies over energiebesparende maatregelen. Over de meest voorkomen maatregelen zijn informatie sheets gemaakt. Klik hieronder op de maatregel waar je interesse in hebt voor meer info.

​

Let op! Als je je huis gaat verduurzamen is isoleren stap 1 en zorg dat je voldoende ventileert. Ook in de winter. 

​

​

energie label.jpg

Lokale en landelijke subsidies en leningen voor huiseigenaren en VVE's

Een volledig en telkens geactualiseerd overzicht van de subsidies en leningen om je huis te verduurzamen vind je in de energiesubsidiewijzer van MilieuCentraal.  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

wattnu.png

Energiecoaching door WattNu


Veel bewoners van Gooise Meren willen iets doen om hun huis te verduurzamen. Maar welke keuzes maak je? Er is veel informatie en er zijn tal van bedrijven die op dit vlak iets aanbieden. Welke informatie is objectief, wat is financieel verstandig, wat sluit het beste aan bij mijn situatie en mijn wensen? Een onafhankelijke energiecoach kan uitkomst bieden. Je krijgt een vrijblijvend en gratis adviesgesprek.


Wat doet een energiecoach?
Een energiecoach van Wattnu is een betrokken mede-bewoner van Gooise Meren die u helpt bij het verduurzamen van uw eigen woning. De coaches hebben een opleiding gehad op het gebied van energiebesparing en energieopwekking en worden ondersteund door de experts van onze landelijke koepel coöperatie Hoom.

​

De energiecoach:
• bespreekt samen met jou, jouw persoonlijke woonsituatie en inventariseert jouw behoeften.
• Neemt de energiestaat van jouw huis op om de mogelijkheden van energiebesparende maatregelen te bepalen.
• Informeert je over subsidies en financieringsmogelijkheden en helpt je bij de
beoordeling van offertes.


Voorwaarden voor een energiecoachgesprek?
Een energiecoachgesprek is gratis voor leden van Wattnu. Het lidmaatschap kost € 12,- per jaar. Als lid heb je ook toegang tot de andere activiteiten van Wattnu. Zoals participeren in een collectief zonnestroomproject of meedoen met de collectieve inkoopacties.


Aanmelden als lid
Aanmelden als lid kan op www.wattnu.org/lid-worden. Je kunt dan ook een energiecoachgesprek aanvragen. Binnen enkele dagen neemt een energiecoach contact met je op om een afspraak in te plannen.

10 energie bespaartips van EnergyWakeUp

energywakeup.png

1 Stap over naar een voordelige, groene energieleverancier

​

2 Gebruik spaar- en LED lampen.

​

3 Opladers verbruiken elektriciteit als je deze in het stopcontact laat. Ook computers niet op stand-by laten staan.

​

4 Koelkasten en vriezers zijn een van de grootste energievreters in huis. Hoe zuiniger je witgoed en hoe zuiniger je ermee om gaat, hoe meer geld je zult besparen.

​

5 Douche 5 in plaats van 10 minuten. Gauw een besparing van 14.600 liter per jaar.

​

6 Door thuis regelmatig te ventileren bespaar je energie. Dit komt doordat de buitenlucht doorgaans een stuk droger is dan de lucht binnenshuis. Droge lucht is sneller te verwarmen dan vochtige lucht. 15 minuten per dag je ramen open zetten is al voldoende.

​

7 Als je al je glas vervangt voor HR++ glas  bespaar je wel tot 17% van je energie kosten.

​

Door je oude CV-ketel/boiler te vervangen voor een HR ketel kun je ongeveer 200 Euro per jaar besparen doordat je dan ongeveer 300m3 minder verbruikt.

​

Denk aan spouwmuurisolatie, de besparing is ongeveer 6m3 gas per m2. Ook vloer- en dakisolatie zijn slimme investeringen.

​

10 Ga zelf energie opwekken door elektriciteit op te wekken met zonnepanelen.

bottom of page