Fijne Dag van de Duurzaamheid!


Deze mooie Dag van de Duurzaamheid is een goed moment om te horen waarom we onze beweging zijn gestart. Bekijk de video en doe ook mee! Heb je tijd vandaag? Vanmiddag om 12.00 uur houdt Bussumer Hasse Goosen, oprichter van stichting Climate Adaptation Services, een lezing over hoe te anticiperen op de gevolgen van klimaatverandering. Locatie: Stadsdeelkantoor in Naarden op de Marktstraat 22.

En vanavond kun je naar de duurzame onderwijsavond van de werkgroep Duurzaam Onderwijs van onze beweging. De Minister Calsschool en de Tweemaster in Naarden zijn verduurzaamd en zij vertellen hoe ze dit, samen met de leerlingen, voor elkaar hebben gekregen. Ze gaan in gesprek met de andere scholen en ouders: wat doen scholen al? Wat zou je nog meer willen? Hoe kunnen we dat bereiken en welke deskundigheid kunnen we daarvoor inzetten? Zowel voor voortgezet onderwijs als basisonderwijs, het gebouw, de organisatie en het lesprogramma. Dus heb je schoolgaande kinderen, kom dan langs. Vertel de ouderraad, conciërge, leerkrachten van de school over deze avond. En beweeg ze te komen om geïnformeerd te worden over duurzaamheid in en op school. Locatie: de Minister Calsschool, Johan Willem Frisolaan 33, Naarden en begint om 19.30 uur.

Hier vind je alle evenementen die op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, georganiseerd worden.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een stuk groen van de gemeente adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Kun je contacten of hulp bij een businessplan gebruiken voor een duurzaam initiatief? Mail ons, vinden we fijn!

Word ook zwerfvuilambassadeur

Feline van Raaijen.png

In meer dan 273 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfafval opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Check hier op welke grond jouw huis staat en lees wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.

Biologische zaden, planten, bomen en nog veel meer vind je op de BioTuinWijzer. Ook voor inspiratie en hulp bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een eigen (biologisch-ecologische) tuin, balkon of dakterras.

Bedankt voor je aanmelding!