Gelukkig hebben we de foto's nog!

Wat kwamen er veel mensen naar ons café afgelopen donderdag, het broeide en het bruiste! Het programma was wel heel fijn als we mogen zeggen. Muzikant Sarah May zette aan het begin van de avond de toon door haar prachtige zang en spel. Een super enthousiaste Jessie Kroon (ja die van ons 1e café!) sprak de avond aan elkaar. Architect én werkgroeplid Gea van der Horst beantwoordde vele vragen van het publiek over het verduurzamen van je huis en betrok daar bewoners van 0-op-de-meter woningen bij en lokale ondernemers. Tijdens het café werd ook nog een Duurzaamheidsscan verloot. De gelukkig winnaar, Wil van Spaendonck, was zo aardig om deze over te dragen aan haar buurvrouw. Er is een ongeknipte stream terug te beluisteren op onze Facebook pagina. En een nieuwtje van de avond is dat de gemeente Gooise Meren medio maart een Duurzaamheidslening beschikbaar stelt. Binnenkort komt hier meer info over. Nog benieuwd naar subsidies? Kijk dan op het duurzaamheidsloket. Lokale ondernemers op het gebied van energiebesparing thuis vind je hier.

Op donderdag 22 maart houden we een café over lokaal gezond voedsel en biodiversiteit in het prachtige Muiderberg bij Weg in het Wild!

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een stuk groen van de gemeente adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Kun je contacten of hulp bij een businessplan gebruiken voor een duurzaam initiatief? Mail ons, vinden we fijn!

Word ook zwerfvuilambassadeur

Feline van Raaijen.png

In meer dan 273 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfafval opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Check hier op welke grond jouw huis staat en lees wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.

Biologische zaden, planten, bomen en nog veel meer vind je op de BioTuinWijzer. Ook voor inspiratie en hulp bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een eigen (biologisch-ecologische) tuin, balkon of dakterras.

Bedankt voor je aanmelding!