Lekker richting de lente met het Duurzaamheidscafé


Op 22 maart organiseren we weer een Duurzaamheidscafé met als thema: biodiversiteit en lokaal gezond voedsel. De locatie is het prachtige Weg in het Wild geworden op de Meerkade 7 in Muiderberg. Een lekker fietstochtje door de natuur. Ook gaan we wat carpoolplekken organiseren als fietsen lastig is.

Programma:

  • 19.00: Voorjaarsmarktmarkt en muziek van zangeres Josefien.

  • 20.00-20.45: Iris Veltman, biologisch tuinieren. Thijn Westermann van de werkgroep Biodiversiteit Gooise Meren vertelt wat er binnen Gooise Meren gebeurt en zou moeten gebeuren op het gebied van biodiversiteit.

  • 20.45-21.15: Wietse Bakker van CSA Land in Zicht over stadslandbouw. Barbro van der Ham introduceert de werkgroep Stadslandbouw Gooise Meren.

  • 21.15-22.15: Trekking winnaars van de milieu bewust geteelde boeketten. Borrel & info markt met lokale ondernemers en stichtingen op groen gebied zoals Slowfood, Nederland Zoemt, Velt Gooi en Eemland, de Groenteclub, Taste Before You Waste, imkers, Operatie Steenbreek en meer.

WINNEN! Maak kans op één van de twee prachtige bossen bloemen van Bloemkracht8, biologisch en natuurlijk geteelde bloemen!

HOE? Registreer je voor dit evenement en zorg dat je de 22e bij Weg in het Wild bent.

Graag verwelkomen we jou in ons café!

Komende duurzaamheidscafés 2018:

  • 17 april – andere mobiliteitsvormen

  • 22 mei – tiny houses

  • 19 juni - duurzaam onderwijs

Carpoolen / Samen fietsen? Weg in het Wild is een prachtige locatie in Muiderberg. Ongeveer 10 fietsminuten voorbij Gasterij Stadszigt. Wil je liever samen fietsen in het donker? Stuur dan een mail naar info@samen-sneller-duurzaam.nl of geef het aan in ons Facebook evenement.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.