Verbinden en inspireren op ons café


Met onze maandelijkse Duurzaamheidscafés werken we bij voorkeur met lokale sprekers en ondernemers. Soms lukt dat niet en dan halen we iemand van buiten Gooise Meren. Maar altijd met de bedoeling om bezoekers te informeren en vooral ook te inspireren. Een café bestaan gewoonlijk uit een mooi optreden van lokaal, jong talent, een sprekers deel en héél belangrijk een meet&greet. In dat laatste deel kunnen bezoekers, sprekers en ondernemers elkaar ontmoeten en plannen smeden voor samenwerking op het gebied van duurzaamheid of gewoon kennis uitwisselen. Vaak horen we ook dat men niet van het bestaan afwist van bv. De Groenteclub. Zij waren één van de lokale ondernemers op ons café vorige week die rechtstreeks biologisch/dynamische groente en fruit inkoopt bij de boer.

Goed om te zien dat er ook bezoekers en politici van buiten Gooise Meren komen omdat ze goede verhalen over ons café hebben gehoord. Nou genoeg opgeschept. Hieronder een impressie van ons 3e Duurzaamheidscafé over Biodiversiteit en Stadslandbouw.

Graag tot 17 april, dan houden we een café over andere mobiliteitsvormen.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.