top of page

Artikel

Duurzaamheidscafé over duurzaam vervoer

Ons café over duurzaam vervoer in Spant! Bussum was wederom een drukbezochte. David Lemereis, wetenschapsjournalist en presentator van Bright (RTL) nam ons mee op reis naar de nabije toekomst. David gaf een uniek kijkje in de keuken van UPS, Vanmoof en Uber. David stelt dat we al volop in een verandering zitten. Er komen steeds meer elektrische vervoersmiddelen, openbaar vervoer maakt grote stappen op het gebied van duurzaam vervoer en mensen worden steeds meer bewust van de negatieve gevolgen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Jan Jobse, van Verkeer en Veiligheid gemeente Gooise Meren vertelde dat er wordt gewerkt aan een groot snelfietspaden plan in samenwerking met regio Amsterdam. Binnenkort zullen er avonden georganiseerd worden waar inwoners wordt opgeroepen hierover mee te denken. De jongens van de Tinfabriek in Naarden vertelden over het verduurzaam van deze oude Tinfabriek en naar een Volvo garage krijgen ze ook werkplekken waar je vanaf het station naartoe kunt fietsen op speciale Tinfietsen. De MC van de avond was Jessie Kroon.

De werkgroep mobiliteit van Samen Sneller Duurzaam is nog niet van de grond. Heb je interesse om deel te nemen? Stuur g.verweij@gooisemeren.nl een mail.


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page