Kom naar de Familie Buitenspeeldag op 12 juni, voor kinderen én volwassenen!


Buitenspelen is super belangrijk maar wordt steeds minder gedaan. Vandaar dat al meer dan 10 jaar een landelijke buitenspeeldag wordt georganiseerd. Wijkcentrum Uit-Wijk in Bussum doet deze dag weer mee met een wel heel speciale editie. Er is een te gek speelkussen voor kinderen. En verder staat alles in het teken van milieu. Saai? Nee hoor! Je kunt meedoen aan de milieu quiz met vragen voor kinderen en vragen voor volwassenen. Altijd al een insectenhotel willen hebben? Maak een pracht hotel met hulp van Ibrahim, Sarhan en Ibrahim. Er is muziek, je kunt appelhappen, afval scheiden sjoelen, een boomspiegel adopteren, leren hoe je afval scheidt en euro’s kunt besparen als je wat slimmer met energie omgaat, een tuintegel omruilen tegen een gratis wilde plant en nog véél meer. Het belooft lekker zonnig te worden dus kom met je hele familie genieten van alle gezellige activiteiten volgende week woensdagmiddag!

Wanneer: woensdag 12 juni 14.00-16.00 uur

Waar: Doctor Schaepmanlaan 10-12, Bussum

Tijd: 14-16 uur

Deze buitenspeeldag wordt georganiseerd in samenwerking met Versa, TT Transitie, Margriet bloemen en planten en Samen Sneller Duurzaam.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.