top of page

Artikel

Duurzaamheidscafé 20 september


Na een lange en warme zomervakantie beginnen wij weer aan een reeks van interessante cafés. Deze editie van ons café legt de focus niet zozeer op één duurzaam thema, maar op de locatie Naarden en in het bijzonder de KTV-wijk (voorheen Keverdijk, Thijssepark en Vierhoven). Deze avond zullen we meer horen over hoe de lokale school ‘De Tweemaster’ zich steeds meer verbindt aan het thema duurzaamheid, zowel met projecten als wel de toekomstige bouw van een duurzame school. Buurtbewoners zullen ons vertellen over hun groene ambities en welke projecten zij in hun wijk, samen met andere bewoners, tot uitvoering willen brengen. Ook is er dit café de mogelijkheid om meer te weten te komen over de vraag hoe je jouw huis (nog meer) kunt verduurzamen, of hoe je mee kunt doen met een interessante, lokale en collectieve inkoop van duurzame woninginstallaties. Goed voor portemonnee, goed voor jezelf, goed voor het collectief, goed voor de wereld. Ben jij ook benieuwd naar de verhalen van duurzame denkers en doeners uit de KTV-wijk? Wil je geïnspireerd raken om ook in jouw wijk een duurzaam initiatief te ontplooien? Wil je horen hoe groen kan zorgen voor meer verbinding in de wijk, of hoe je jouw huis meer kunt verduurzamen? Kom dan vooral even langs! En… vergeet dan vooral niet om ook een steen of tegel mee te nemen uit je tuintje! Deze kun je bij ons namelijk inruilen voor een prachtige, inheemse, wilde plant van Kas & Co. Deze ‘Operatie Steenbreek’ voeren wij graag uit om de verstening van tuinen in Gooise Meren tegen te gaan, meer bio-diversiteit te creëren en wijken klaar te stomen voor de opvang van meer regenwater. Deze ‘Operatie Steenbreek’ is van 19.30-19.55 uur. Een gratis kaartje kunt je hier reserveren of zet jezelf op 'gaan' in ons Facebook evenement

Programma Duurzaamheidscafé 20 september: Operatie Steenbreek 19.30-19.55 (tegel eruit, plant erin - ruil een tegel uit je tuin om voor een wilde inheemse plant). Start sprekers 20.00.

  • Architect Martijn Braunstahl over de duurzame school (Tweemaster) als mentaliteit en de duurzame school als omgeving.

  • Twee wijkbewoners over het verduurzamen van hun woning en de collectieve wijkinkoop van duurzame materialen en technologieën.

  • 'Gesprek op Voeten' -sessie met een prikkelende beginstelling.

  • Janneke en Mariska over het buurtplatform KTV en de plannen van werkgroep 'Duurzaam Groen'.

  • Buurtbewoonster Neeltje over haar sociale én duurzame projecten

  • Borrel

Op 29 oktober houden we in Fier Bussum in samen werking met de Fairtrade groep Gooise Meren een Duurzaamheidscafé met als thema Eerlijke mode & cosmetica (MAKE UP your mind!).

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page