World Cleanup Day 2019 Gooise Meren


Update! Meer dan 200 mensen hebben op 21 september zwerfafval opgeruimd in onze gemeente. Waaronder de loopgroepen van AV Tempo. Zj hebben voornamelijk de plekken schoongemaakt waar zij altijd zo graag hardlopen. Denk aan de Hei, het Gebed zonder End, de Groene Long, de natuurbrug en rond om de Vesting. De bakfietsen die mee waren om het vuilnis in te verzamelen bleken al snel te klein. Erik, geweldig dat je dit hebt geregeld met jullie loopgroepen, dat smaakt naar meer!

Morgen is het World Cleanup Day. In Bussum, Muiden en Naarden gaan 15 groepen de straat en hei op om zwerfafval op te ruimen. Eén van die groepen is AV Tempo. Zij gaan maar liefst met ongeveer 120 leden over verschillende afstanden zwerfafval opruimen. Zover mogelijk, verzamelen alle groepen zich rond 11.30 bij atletiekvereniging AV Tempo op de Voormeulenweg in Bussum met al het zwerfafval voor een groepsfoto en een door de AH gesponsord stuk fruit. Is AV Tempo voor jou te ver weg? Maak dan een foto van je opgeraapte zwerfafval en mail hem naar ons. Dan gaan we er een mooie compilatie van maken.

Alle acties kun je vinden op https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/ Wil je in je eigen buurt een actie opzetten, maak dan daar je actie aan en beweeg buurtbewoners om mee te lopen. Kleine moeite en heerlijk om door een opgeruimde buurt te lopen!

Foto: AV Tempo

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een stuk groen van de gemeente adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Kun je contacten of hulp bij een businessplan gebruiken voor een duurzaam initiatief? Mail ons, vinden we fijn!

Word ook zwerfvuilambassadeur

Feline van Raaijen.png

In meer dan 273 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfafval opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Check hier op welke grond jouw huis staat en lees wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.

Biologische zaden, planten, bomen en nog veel meer vind je op de BioTuinWijzer. Ook voor inspiratie en hulp bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een eigen (biologisch-ecologische) tuin, balkon of dakterras.

Bedankt voor je aanmelding!