Financiële ondersteuning voor lokale projecten


Vanuit de Stichting Gerben Struik i.o. heeft de Vliegwielgroep onlangs besloten financiële ondersteuning te geven aan een aantal lokale projecten op het gebied van duurzaamheid. De naam van de stichting is niet willekeurig gekozen. Gerben Struik was in 2017 een van de initiatiefnemers van onze beweging. Goedlachs, weloverwogen en daadkrachtig heeft hij ons met niet aflatend enthousiasme en soms een ferme vuist op tafel in de startblokken gezet. Gerben is dit jaar op 44-jarige leeftijd overleden en wij willen Gerben gedenken door hem naamgever van onze stichting te maken. Vanzelfsprekend hebben we eerst toestemming gevraagd aan Lucienne, de echtgenote van Gerben, of we de stichting naar hem mogen vernoemen. Wij wensen eenieder en Lucienne, IJsbrand en Hadewych in het bijzonder, veel warmte en licht.

De projecten die een financiële ondersteuning krijgen zijn:

  • De Kindertuinen Bussum - introductie permacultuur op de kindertuin.

  • Kompas op Groen - expositie over duurzaam wonen - deel ondersteuning.

  • Social Stuff - opknappen/verkopen afgedankte apparaten in een sociale werkplaats - haalbaarheidsonderzoek.

Criteria vanuit de Vliegwielgroep voor ondersteuning zijn:

  • Wat is de kracht van initiatiefnemer(s)?

  • Zijn de stakeholders gemobiliseerd?

  • Sluit het project aan bij het doel van SSD, namelijk het verduurzamen van de gemeente Gooise Meren?

  • Wat is de kwaliteit van het business model?

Binnenkort publiceren wij meer over bovengenoemde projecten.

Foto: Andrea Bartosova

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.