Nieuw in Bussum: de Plantenbieb


Plantjes in de plantenbieb in Bussum.

Joepie, Bussum heeft nu ook haar eigen bieb! Geen bibliotheek voor boeken maar een heuse plantenbieb. Marith Hilte heeft in haar voortuin, op de Parmentierstraat 8 in Bussum, een kastje neergezet waar iedereen naar hartenlust zaden, stekjes en planten kan ruilen. Het principe is ruilen; pak een plantje en zet er een ander voor in de plaats terug en schrijf erbij welke plant of zaad het is. Heb je niks om terug in de kast te zetten? Dan mag je af en toe prima een plantje meenemen. Donaties zijn ook welkom, aangezien ze niet altijd genoeg hebben om de bieb aan te vullen.

Voor degene met een kleinere tuin of zonder tuin is er ook genoeg te ruilen, onder andere graslelie, vrouwenmantel, munt, judaspenning, hoya, akelei, sedum burrito, lavendel, paksoi, en citroenmelisse. Voor de ruilers onder ons met een grotere tuin staat er momenteel een zwarte den, Robinia, Anna Pauwlona boom en laurierkers in de bieb. Volg Marith en haar plantenbieb op Facebook.

Ga je ook een plantenbieb in je voortuin neerzetten? Laat het ons weten.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een stuk groen van de gemeente adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Kun je contacten of hulp bij een businessplan gebruiken voor een duurzaam initiatief? Mail ons, vinden we fijn!

Word ook zwerfvuilambassadeur

Feline van Raaijen.png

In meer dan 273 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfafval opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Check hier op welke grond jouw huis staat en lees wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.

Biologische zaden, planten, bomen en nog veel meer vind je op de BioTuinWijzer. Ook voor inspiratie en hulp bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een eigen (biologisch-ecologische) tuin, balkon of dakterras.

Bedankt voor je aanmelding!