top of page

Artikel

Duurzaamheidscafés in de lokale biebs


Nu nagenoeg alle coronamaatregelen zijn verdwenen, pakken wij ook de Duurzaamheidscafeś weer op. Niet zo groots als voorheen maar expres wat dichter op de inwoners per dorp/stad.


Samen met de lokale bibliotheken uit Muiden, Bussum, Naarden en binnenkort ook Muiderberg gaan we maandelijkse cafés organiseren voor en door de inwoners. In de cafés geven we hyper lokale, duurzame initiatieven een podium. Wij laten lokale doeners aan het woord die vol enthousiasme werken aan een duurzaam project in hun buurt. In onze cafés leer je duurzame initiatieven uit de buurt kennen, bespreek je jouw duurzame ideeën en leer je hoe onze beweging en/of de gemeente jouw ideeën kan ondersteunen.


Het worden informatieve en gezellige cafés waar volop ruimte is voor eigen inbreng en samenwerking, geleid door kwartiermaker Kees Hogenbirk. Kom vooral langs en laat je inspireren en verrassen.


Programma april/mei: groen in je buurt

Op 25 april beginnen we in de bibliotheek van Muiden. Het onderwerp is: groen in je buurt. Marieke Schuurman vertelt over de vergaande plannen voor een Voedselbos in Muiden nabij Volkstuinvereniging Nooit Gedacht. Mark van Dorp van bewonersvereniging de Krijgsman vertelt alles over de commissie duurzaamheid van deze nieuwe wijk.


Op 26 april komen de initiatiefnemers van het Pocketpark project en Kindertuinen Bussum naar de bieb in Bussum. Bibliotheek Naarden volgt op 11 mei met de initiatiefnemers van het voedselbos 'Hof van Thijsse' op de voormalige geitenweide en boeren Tom en Lucas over het verduurzamen van hun boerderijen in Naarden. Natuurlijk is er ook ruimte om jouw groene ideeën te bespreken.


Onze Duurzaamheidscafés in de lokale bibliotheken worden informeel, inspirerend en bovenal gezellig! Je bent welkom vanaf 19.15, om 19.30 start het programma en we eindigen om 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Gratis toegang, koffie en thee.


Op de zeepkist?

Wil je bijdragen aan van de volgende cafés bijdragen door je duurzame idee of initiatief te pitchen? Neem contact met ons op via een mail naar info@samen-sneller-duurzaam.nl We helpen je graag!


Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page