top of page

Artikel

Inzameling Oekraïne


Deze Russische dame kwam uit Hilversum om mee te helpen.

Deze week hebben we geen update op onze site gezet ondanks alle politieke bijeenkomsten waar we bij waren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart.


De actualiteit heeft ons ingehaald. Sinds maandag werken we op de Groene Ruijter in Bussum met man en macht om goederen in te zamelen voor vluchtelingen aan de grens bij Polen en voor de Oekraïners die zijn achtergebleven.


Inmiddels zijn er ongeveer 40.000 dozen gesorteerd en in 7 vrachtwagens geladen door iets meer dan 100 vrijwilligers. Van heinde en verre brengen mensen fonkelnieuwe goederen als toiletartikelen, beddengoed en regenkleding langs.


HEEFT HET WEL ZIN?

Af en toe wordt gevraagd of het wel zin heeft om spullen in te leveren en of het op de goede plek terecht komt. Terechte vraag natuurlijk. Valeria en Sasha, oorspronkelijk uit de Oekraïne en inmiddels al vele jaren woonachtig in Gooise Meren, hebben maandag contact gezocht met Eveline Smits van Oyen. Zij hebben een netwerk opgezet van betrouwbare vrachtwagenchauffeurs die met volle wagens naar Nederland rijden en normaliter vaak leeg weer terug gaan. Deze vrachtwagens worden gebruikt voor het vervoer en de uitgifte wordt ook door deze mensen gedaan. Hulde!


INNAME VANDAAG

Vandaag kunnen er van 12-16 uur nog goederen worden ingeleverd op de De Ruijterlaan 24 in Bussum. Waar nu behoefte aan is zijn, verbandmiddelen, regenkleding, thermoskannen, batterijen en houdbaar voedsel. Als je komt, lever het dan ajb aan in een volle dichtgeplakte doos, met daarop in het Engels wat erin zit. Als je een doos niet vol krijgt, leven het dan aan in een tas(je) dan wordt het bij ons verder gesorteerd.


GEBODEN HULP

Er zijn talloze mensen die naast goederen ook een helpende hand bieden bij of voor de inzameling. Mensen blijven plakken om te helpen bij het sorteren of zien dat we heel moe zijn en komen langs met eten en water. Ook bedrijven helpen mee; de Albert Heijn, Top Kantoor, Simonis, Trev's Soep, Nike brengen eten of goederen. Honkbalclub HCAW en de Verlosserskerk stellen opslagruimte te beschikking. En de Ondernemersvereniging Gooise Meren helpt waar ze kan.


TOEKOMST

Vandaag is de laatste dag dat je kunt bijdragen. Het is waarschijnlijk dat de inzameling doorgaat maar dan voor vluchtelingen die naar Nederland komen. We houden je op de hoogte wat er dan gewenst is.

DAN TOCH NOG EVEN DE POLITIEK

Het manifest van Energiecoöperatie Wattnu werd tijdens het Politiek Café in de Mess afgelopen zondag eensgezind ondersteund door de VVD en Groen Links en zal op de onderhandelingstafel liggen. Miel Janssen van Energiecoöperatie Wattnu had nog een nieuwtje. Inmiddels wordt 20% van het stroomverbruik van de gemeente -lantarenpalen enzovoort- geleverd via Wattnu.


Tijdens de raadsvergadering afgelopen woensdag werd het Raadsvoorstel transitievisie warmte besproken, te vinden onderaan deze pagina.


De stemwijzer Gooise Meren kun je hier invullen. Op 14 en 15 maart zijn al enkele stembureaus open. Welke dat zijn vind je hier.

コメント


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page