top of page

Ambassadeur

Barabara de Roo

Muiderberg

Barabara de Roo

Waar maak je schoon?

"In Muiderberg mijn eigen straat en buurt, maar ik werk ook voor de gemeente in Bussum en als we weer naar kantoor gaan wil ik daar ook rondjes maken met collega’s want in Bussum ligt veel meer dan in Muiderberg".

Wat was je voornaamste reden om zwerfvuilambassadeur te worden?

"Eigenlijk vond ik dat ik dat wel moest vanuit mijn ambtelijke functie en rol binnen de werkgroep Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij, aangezien wethouder Boudewijnse het ook deed, vond ik dat ik niet achter kon blijven".

Loop je met anderen of alleen?

"Beide, maar ik vind het vooral fijn om het samen te doen als we toch gaan lopen. We lopen eigenlijk altijd hetzelfde ommetje; richting het strand en dan via de hockeyclub weer terug. Daar zie je dan ook anderen lopen met een knijper; dat is leuk!"

Wat vind je het meest vaak?

"Ik zie altijd mondkapjes liggen als ik hardloop; dat is denk ik wel wat het meest op straat ligt nu".

Heb je nog tips voor andere opruimers? 

"Nu het weer een beetje kan is het wel erg leuk om elkaar weer wat meer op te zoeken en het lijkt me dat als je een hond hebt dat dat een super combi is met knijpen. Je moet toch elke dag wandelen!"

Kom ook in actie voor een schoon Gooise Meren en schrijf je hier is als zwerfvuilambassadeur van jouw straat of buurt.

Schrijf je in als Zwerfvuilambassadeur

Wat is een zwerfvuilambassadeur?

Zwerfvuilambassadeurs adopteren een of meerdere straten in de buurt waar ze wonen en die houden ze zelf of met een aantal andere vrijwilligers schoon. In de praktijk betekent dit dat zo'n één keer per maand de straat of buurt wordt opgeruimd.

 

Een van de taken van de gemeente is het schoonhouden van de straten, maar dat kunnen ze nooit alleen en voor 100%. Er blijft altijd iets van zwerfvuil op de straten, maar de ambassadeurs zorgen ervoor dat dat laatste restje zwerfvuil ook nog verdwijnt uit de straat. ​

Gemeentelijk meldpunt zwerfvuil

Online kun je melding maken van grote hoeveelheden zwerfafval in de natuur. Selecteer de categorie overig en geef op de kaart aan wat waar ligt of drijft.

Per 2 maart 2021 leegt de Tomingroep namens de gemeente 7 dagen per week, elke dag de afvalbakken. In het centrum van Bussum wordt dat 2x per dag gedaan.

 

Zwerfafval opruimen en corona

NL schoon heeft in samenwerking met het RIVM een aantal richtlijnen opgesteld om veilig afval op te ruimen. De meest belangrijke zijn:

  • Houd 1,5 meter afstand.

  • Draag altijd rubber/latex handschoenen of gebruik een grijper. 

 

Lees hier alle richtlijnen.​

bottom of page