Sustainable fashion

WAT DOEN WE?

Onze beweging heeft warme banden met lokale ondernemers op het gebied van duurzame mode. Ook werken wij samen met onze werkgroep duurzame economie om op termijn de lokale/regionale kledingketen te verduurzamen.

  • Opzetten van een sustainable fashion community met lokale ondernemers en partners.

  • Bewustwording creëren rond aankoopgedrag kleding.​

  • Organiseren van evenementen op het gebied van sustainable fashion. 
     

Heb je ideeën om lokale sustainable fashion verder op de kaart te zetten? Zoek contact met ons. Mail ons als je een lokale aanvulling hebt op onderstaande kaart.

groene catwalk.png
fair fashion fietsroute

LOKALE FAIR FASHION FIETSROUTE

Wist jij dat de gemeente Gooise Meren een rijk aanbod aan duurzame, tweedehands en eerlijke modewinkels heeft? De Groene Stijl en het Fairtrade Team Gooise Meren hebben een Fair Fashion Fietsroute samengesteld langs allerlei duurzame mode adresjes. Lekker fietsen, gezond voor het lijf én voor mens en milieu. Door te kiezen voor eerlijk, tweedehands en fairtrade draag je bij aan een betere wereld.

KETTING KLEDINGRUIL

Bij de ketting kledingruil Naarden-Bussum kun je duurzaam, verbindend, verrassend en gratis kledingruilen. Je krijgt een tas kleding thuis, haalt eruit wat je wilt hebben, stopt er kleding in terug waar je zelf op uitgekeken bent en geeft de tas weer door. Mail als je mee wilt doen. Onlangs is de 1e ruiltas vol mannenkleding in omloop gebracht. En gedacht wordt aan een ruiltas met dameskleding vanaf maat 44.

swap till you drop.jpg
swapfest 2021.png

SWAPSHOP BUSSUM

Deze foto, gemaakt door Momers Fotografie uit Naarden, is van de catwalk De Groene Stijl met, deels vermaakte, stukken uit de swapshop. Vanaf 3 november 2021 kun je swappen op het nieuwe adres, de Ruijterlaan 24A in Bussum. Ze zijn open op woensdag, donderdag en vrijdag van 12.30-16.00 uur. Hoe het werkt? Heel simpel. Lever een kledingstuk in, ontvang daar punten voor en geef ze uit aan een kledingstuk.

BIOLOGISCHE STOFFEN TE KOOP IN BUSSUM

Bij naaiatelier Geweldig Goed in Bussum kun je heel veel stoffen kopen met het GOTS keurmerk. Een internationaal keurmerk dat beoordeelt of textiel milieuvriendelijk en sociaal verantwoord geproduceerd is.

geweldig goed.png
famfam.png

LOKAAL PLATFORM TWEEDEKANS KINDERSPULLEN

Geef kinderspullen makkelijk een tweede leven. Op het lokale, online platform FamFam koop en verkoop in je eigen buurt boeken, fietsjes, kinderkleding en meer. 

BERICHTEN OVER SUSTAINABLE FASHION IN GOOISE MEREN