top of page

Thema: sustainable fashion

WAT DOEN WE?

Onze beweging heeft warme banden met lokale ondernemers op het gebied van duurzame mode. Wij stimuleren events als bijvoorbeeld de Marktmeisjes en verzamelen lokale adressen.

  • Opzetten van een sustainable fashion community met lokale ondernemers en partners.

  • Consumenten bewust maken rond aankoopgedrag kleding.​

  • Promotie lokale, duurzame initiatieven en winkels op het gebied van  kleding. 

 

Heb je ideeën om lokale sustainable fashion verder op de kaart te zetten? Laat het ons weten via de mail. Ook als je een lokale aanvulling hebt op onderstaande kaart.

fair fashion fietsroute in gooise meren

LOKALE FAIR FASHION FIETSROUTE

Wist jij dat de gemeente Gooise Meren een groot aanbod aan duurzame, tweedehands en eerlijke modewinkels heeft? De Groene Stijl en het Fairtrade Team Gooise Meren hebben een Fair Fashion Fietsroute samengesteld langs allerlei duurzame mode adresjes. Lekker fietsen, gezond voor je lijf en door te kiezen voor eerlijk, tweedehands en fairtrade draag je bij aan een betere wereld.

LOKALE KETTING KLEDINGRUIL

Je kunt ook meedoen aan een Ketting Kledingruil. Je vindt er een voor Muiden & Muiderberg én een in Naarden, Bussum en de Hilversumse Meent. Het werkt heel simpel. Kleding die je niet meer draagt en onbeschadigd is, doe je netjes en schoon in een tas. Die tas gaat via een vaste route naar aangesloten ruilers die er telkens iets uithalen, aan toevoegen en weer doorgeven.

Wil je meedoen, geef je op via The Clothing Loop

Vrouw houdt kleding omhoog
Vrouw houdt shirt vast

SWAPSHOP BUSSUM

Ook bijzonder is Swapshop De Groene Stijl van Floor Jansen en Maartje Manschot in Bussum. Sinds 2021 kun je kleding die je niet meer draagt, schoon en onbeschadigd aanbieden bij de Swapshop. Floor en Maartje kijken met een scherp oog voor mode of het past binnen hun concept. Voor wat je inbrengt ontvang je punten waarmee je kledingstukken, schoenen en accessoires uitzoeken.

Swapshop De Groene Stijl is geopend van woensdag-vrijdag van 12.30-16.00 uur en vind je op de De Ruijterlaan 24A in Bussum.

LOKAAL PLATFORM TWEEDEKANS KINDERSPULLEN

Geef kinderspullen makkelijk een tweede leven. Op het lokale, online platform FamFam koop en verkoop in je eigen buurt boeken, fietsjes, kinderkleding en meer. 

Kind speelt op xylofoon
Ymke en Valerie van de Marktmeisjes, de tweedehands kledingmarkt in gooise meren

PRE-LOVED KLEDINGMARKT VAN DE MARKTMEISJES

Regelmatig organiseren marktmeisjes Ymke en Valerie uit Bussum een lokale kledingmarkt. Volg ze op Instagram de_marktmeisjes voor data. Heb je interesse om ook een marktmeisjes te worden en mooie kleding en accessoires te verkopen? Laat het de meisjes weten via wijzijndemarktmeisjes@gmail.com 

de markmeisjes

KOOP BIOLOGISCHE STOFFEN IN BUSSUM

Bij naaiatelier Geweldig Goed in Bussum kun je veel stoffen  en accessoires kopen met het GOTS keurmerk; een internationaal keurmerk dat beoordeelt of textiel milieuvriendelijk en sociaal verantwoord geproduceerd is.

Balen met stoffen
etalage met tweedehands jurkenkel met tweedehands kleding.

PRE-LOVED DAMESKLEDiNG

In Gooise Meren heb je veel tweedehands winkels voor vrouwen. Bij No. 27 vintage boutique aan de Marktstraat in Naarden vind je wat meer ‘boho’ stukken. LoveStorm op de Havenstraat in Bussum is wat hipper. Bij X-Change op de Brinklaan in Bussum vind je het middensegment voor een goede prijs en bij Secret Closet op de Huizerweg in Bussum vind je de wat duurdere merken. Ook de Kringloper Naarden is een geliefde plek om te zoeken naar tweedehands pareltjes.

PRE-LOVED KINDERKLEDING BIJ CLOFFEE

Nog een mooie concept store is Cloffee op de Nieuwe Brink in Bussum. Bij Ragna kun je tweedehands kinderkleding inbrengen en (online) aanschaffen. Ook organiseren ze duurzame workshops voor ouders en kinderen. 

Twee meisjes gekleed in tweedehands kleding
kledingrek in winkel

DUURZAME MERKEN BIJ YELLOW BIRDS

Yellow Birds concept store in Bussum heeft een groot aanbod eco, faire en vegan kleding & schoenen voor vrouwen én mannen. Ze zijn te vinden op de hoek Veerstraat en Julianaplein. 

BERICHTEN OVER SUSTAINABLE FASHION IN GOOISE MEREN

OVERIGE WERKGROEPEN & THEMA'S:

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page