Werkgroep Duurzame economie Gooi & Vechtstreek

De grootste circulaire uitdaging is het vinden van de moed om te veranderen naar circulair ondernemen. Veranderen brengt onzekerheid met zich mee en met de huidige pandemie is onzekerheid volop aanwezig en geven ondernemers vaak de prioriteit aan andere zaken dan circulariteit. Door meer lokaal en regionaal te kijken naar wat er speelt, ontstaan vanzelf ideeën en oplossingen om in de regio elkaar te helpen. En dat is ook toekomstbestendig ondernemen.

circulair cartoon_edited.jpg

ONDERSTEUNING VOOR LOKALE DOENERS 

Verscheidene kleine en grote lokale bedrijven zijn al aan de slag en ondernemen circulaire stappen. Maar velen van hen staan er alleen voor. Ook MKB-ers die aan het begin staan van circulair ondernemen zijn vaak zoekende in de woestijn. Zowel de doeners als de zoekenden kunnen daarbij hulp gebruiken. Voor deze ondersteuning is, op initiatief van onze beweging de regionale werkgroep Circulaire Economie Gooi & Vechtstreek in het leven geroepen. 

LOKAAL & REGIONAAL VERSTERKEN CIRCULAIRE TRANSITIE 

De werkgroep is in februari 2021 gestart en komt veelvuldig bij elkaar met als doel de circulaire transitie binnen de regio & lokaal versterken. Door MKB-ers met elkaar te verbinden. Door waardevolle kennis over circulair ondernemen met elkaar te delen en door knelpunten voor de circulaire transitie weg te nemen.

De eerste gesprekken met MKB-ers zijn geweest en stap voor stap ontstaat inzicht in de mogelijkheden, worden succesverhalen zichtbaar en komen knelpunten boven drijven.

Werk je in de regio Gooi & Vechtstreek en heb je vragen omtrent duurzaam en (meer) circulair ondernemen? Neem dan contact op met een van de werkgroepleden. Wij helpen je graag. Deelnemen aan deze werkgroep zowel op vrijwillige basis of in een ZZP constructie, neem contact met ons op.

 

KWARTIERMAKERS CIRCULAIRE ECONOMIE

Sinds kort zijn, met klok mee op de foto,  Alje Kuiper (Bussum), Ynske Betlem (Hilversum), Kathy Shahwaladi (Huizen) en Kees Hogenbirk (Naarden) aan de slag gegaan als kwartiermakers Circulaire Economie. Zij werken aan het Bottom Up Actieprogramma CE (BACO). 

 

Alje en Ynske richten zicht op het Ambachtscentrum.

Alje, Kees en wethouder Barbara Boudewijnse richten zich op het consortium. 

Ynske en Kathy richten zicht op de goederenhub.

Babs en Charlotte richten zich op communicatie.

BACO team.png

Eén van de belangrijkste mindshifts van CE is dat circulariteit onderdeel wordt van bestaande processen en procedures. Geen aparte procedures, geen nieuwe bedrijfstakken, wel veel nieuws disciplines. En dat vraagt om omdenken. Want wat is mogelijk en waar te beginnen? Zo eenvoudig is het niet. Dit vraagt om samenwerkingen tussen kennis & kunde en de praktijk. En natuurlijk met (lokale en regionale) beleidsmakers. Waar de een goed in is, kan de ander juist nodig hebben. En vice versa. Als kwartiermakers CE werken wij ook samen. Met gemeenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties zijn we doorlopend in gesprek. 

WERKGROEP CIRCULAIRE ECONOMIE GOOI & VECHTSTREEK

alje kuiper.jpeg

Alje Kuiper

Gooise Meren, Bussum

Kwartiermaker circulaire economie Gooise Meren

alje.kuiper@mijnimpact.nl

kathy shahwaladi.jpeg

Kathy Shahwaladi

Huizen

Kwartiermaker circulaire economie Huizen

kathyshahwaladi@gmail.com

ellen reitsema

Ellen Reitsema

Hilversum

Participatie nieuwkomers/statushouders

ellen@twinburgering.nl

Ynske Betlem.jpeg

Ynske Betlem

Hilversum

Kwartiermaker circulaire economie Hilversum

ynske@hilversum100.nl

Karin Rienstra.jpeg

Karin Rienstra

Huizen

Mee-maker bij Jude catering, Huizen Duurzaam en GroenLinks

karin.rienstra@gmail.com

keeshogenbirk_edited.jpg

Kees Hogenbirk

Gooise Meren, Naarden

Kwartiermaker duurzame opgaven

keeshogenbirk@gmail.com

06-25042410

charlotte hestermann.jpeg

Charlotte Hesterman

Gooise Meren, Bussum

Inzamelen en upcyclen plastics

charlotte.hesterman@outlook.com

BERICHTEN OVER DUURZAME ECONOMIE