Werkgroep duurzame economie Gooi & Vechtstreek

Het gonst meer en meer rond: circulaire economie is een van de belangrijkste pijlers in de transitie naar duurzaamheid. Waar het begon met recyclen van grondstoffen en materialen kruipen we steeds meer naar het begin van productieprocessen en de kern van onze bedrijvigheid. Het is nu aan de praktijk om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

Ondersteuning voor doeners en zoekers

Maar, hoe ziet dat er in de praktijk uit en waar kunnen we van elkaar leren? Dat is vaak de vraag. Verscheidene kleine en grote bedrijven zijn al aan de slag en ondernemen circulaire stappen. Echter, velen van hen staan er alleen voor. Ook MKB-ers die aan het begin staan van circulair ondernemen zijn vaak zoekende in de woestijn. Zowel de doeners als de zoekenden kunnen daarbij hulp gebruiken. En voor deze ondersteuning is, op initiatief van ons platform, deze regionale werkgroep in het leven geroepen. Samenwerken in de regio maakt meer mogelijk.

Versterken circulaire transitie lokaal en regionaal

De werkgroep is onlangs gestart en komt vrij regelmatig bij elkaar. Het doel is duidelijk: de circulaire transitie binnen de regio & lokaal versterken. Door MKB-ers met elkaar te verbinden. Door waardevolle kennis over circulair ondernemen met elkaar te delen en door knelpunten voor de circulaire transitie weg te nemen.

De eerste gesprekken met MKB-ers zijn geweest en stap voor stap ontstaat inzicht in de mogelijkheden, worden succesverhalen zichtbaar en komen knelpunten boven drijven.

Werk je in de regio Gooi & Vechtstreek en heb je vragen omtrent duurza(a)m(er) en (meer) circulair ondernemen? Neem dan contact op met een van de werkgroepleden. Wij helpen je graag.

Leden werkgroep duurzame economie G&V

Ynske Betlem

Hilversum
Themaverbinder circulaire economie Hilversum 100
ybetlem@gmail.com

Charlotte Hesterman

Gooise Meren

Mede-oprichter bij No waste Caribbean Vibes

charlotte.hesterman@outlook.com

Karin Rienstra

Huizen

Mee-maker van de nieuwe economie bij LaNSCo, Jude catering, Stadmakers, Huizen Duurzaam en GroenLinks Huizen
karin.rienstra@gmail.com

Ellen Reitsema

Gooise Meren

Adviseur integratie/participatie en coach/docent van nieuwkomers/statushouders bij Twinburgering

ellen@twinburgering.nl

Babs van Gisbergen

Gooise Meren

Business Hustlers

babs@businesshustlers.nl

06-17246865

Kees Hogenbirk

Gooise Meren

Kwartiermaker duurzame opgaven keeshogenbirk@gmail.com

06-25042410

agenda nieuwe economie.png
werkgroep%20duurzame%20economie%20linked