De grootste circulaire uitdaging is het vinden van de moed om te veranderen naar circulair ondernemen. Veranderen brengt onzekerheid met zich mee en met de huidige pandemie is onzekerheid volop aanwezig en geven ondernemers vaak de prioriteit aan andere zaken dan circulariteit. Door meer lokaal en regionaal te kijken naar wat er speelt, ontstaan vanzelf ideeën en oplossingen om in de regio elkaar te helpen. En dat is ook toekomstbestendig ondernemen.

Circulaire economie is een van de belangrijkste pijlers in de transitie naar duurzaamheid. Waar het begon met recyclen van grondstoffen en materialen kruipen we steeds meer naar het begin van productieprocessen en de kern van onze bedrijvigheid. Het is nu aan de praktijk om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

Ynske Betlem.jpeg

Ynske Betlem

Hilversum

Themaverbinder circulaire economie.

ynske@hilversum100.nl

alje kuiper.jpeg

Alje Kuiper

Gooise Meren, Bussum

Business-toepassingen verduurzaming MKB.

alje.kuiper@mijnimpact.nl

kathy shahwaladi.jpeg

Kathy Shahwaladi

Huizen

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

kathyshahwaladi@gmail.com

Karin Rienstra.jpeg

Karin Rienstra

Huizen

Mee-maker bij Jude catering, Stadmakers, Huizen Duurzaam en GroenLinks.

karin.rienstra@gmail.com

ellen reitsema

Ellen Reitsema

Hilversum

Participatie nieuwkomers/statushouders.

ellen@twinburgering.nl

keeshogenbirk_edited.jpg

Kees Hogenbirk

Gooise Meren, Naarden

Kwartiermaker duurzame opgaven.

keeshogenbirk@gmail.com

06-25042410

babs van gisbergen.png

Babs van Gisbergen

charlotte hestermann.jpeg

Charlotte Hesterman

Gooise Meren, Bussum

Inzamelen en upcyclen plastics.

charlotte.hesterman@outlook.com

agenda nieuwe economie.png

WERKGROEP DUURZAME ECONOMIE GOOI & VECHTSTREEK

WERKGROEP DUURZAME ECONOMIE G&V

donut.jpg

ONDERSTEUNING VOOR LOKALE DOENERS EN ZOEKERS

Maar, hoe ziet dat er in de praktijk uit en waar kunnen we van elkaar leren? Dat is vaak de vraag. Verscheidene kleine en grote bedrijven zijn al aan de slag en ondernemen circulaire stappen. Echter, velen van hen staan er alleen voor. Ook MKB-ers die aan het begin staan van circulair ondernemen zijn vaak zoekende in de woestijn. Zowel de doeners als de zoekenden kunnen daarbij hulp gebruiken. En voor deze ondersteuning is, op initiatief van onze beweging, deze regionale werkgroep in het leven geroepen. 

LOKAAL & REGIONAAL VERSTERKEN CIRCULAIRE TRANSITIE 

De werkgroep is in februari 2021 gestart en komt regelmatig bij elkaar met als doel de circulaire transitie binnen de regio & lokaal versterken. Door MKB-ers met elkaar te verbinden. Door waardevolle kennis over circulair ondernemen met elkaar te delen en door knelpunten voor de circulaire transitie weg te nemen.

De eerste gesprekken met MKB-ers zijn geweest en stap voor stap ontstaat inzicht in de mogelijkheden, worden succesverhalen zichtbaar en komen knelpunten boven drijven.

Werk je in de regio Gooi & Vechtstreek en heb je vragen omtrent duurza(a)m(er) en (meer) circulair ondernemen? Neem dan contact op met een van de werkgroepleden. Wij helpen je graag.

BERICHTEN OVER DUURZAME ECONOMIE