top of page

Ambassadeur

Meike Hamelink

Muiden

Meike Hamelink

Waar maak je schoon?

"Op de Krijgsman; ons parkeerhof en het Noorder Jaagpad".

Wat was je voornaamste reden om zwerfvuilambassadeur te worden?

"Binnenkort wil ik knijpfeestjes organiseren. Dan gaan we 1x per maand schoonmaken met een groepje van zo’n 12 kinderen uit de buurt. Dan zetten we ons campertje erbij, maken het gezellig en schenken we wat limonade".

Loop je met anderen of alleen?

"Met de hond en een van mijn kinderen".

Wat vind je het meest vaak?

"Bouwspullen als zeil en piepschuim, blikjes, wikkels en verpakkingen".

Heb je nog tips voor andere opruimers? 

"Als je een plastic tasje vindt, gebruik deze dan om rommel in te verzamelen. Je hebt niet per sé een knijper nodig om op te kunnen ruimen. Je kunt alles pakken vind ik en daarna je handen wassen".

Kom ook in actie voor een schoon Gooise Meren en schrijf je hier is als zwerfvuilambassadeur van jouw straat of buurt.

Schrijf je in als Zwerfvuilambassadeur

Wat is een zwerfvuilambassadeur?

Zwerfvuilambassadeurs adopteren een of meerdere straten in de buurt waar ze wonen en die houden ze zelf of met een aantal andere vrijwilligers schoon. In de praktijk betekent dit dat zo'n één keer per maand de straat of buurt wordt opgeruimd.

 

Een van de taken van de gemeente is het schoonhouden van de straten, maar dat kunnen ze nooit alleen en voor 100%. Er blijft altijd iets van zwerfvuil op de straten, maar de ambassadeurs zorgen ervoor dat dat laatste restje zwerfvuil ook nog verdwijnt uit de straat. ​

Gemeentelijk meldpunt zwerfvuil

Online kun je melding maken van grote hoeveelheden zwerfafval in de natuur. Selecteer de categorie overig en geef op de kaart aan wat waar ligt of drijft.

Per 2 maart 2021 leegt de Tomingroep namens de gemeente 7 dagen per week, elke dag de afvalbakken. In het centrum van Bussum wordt dat 2x per dag gedaan.

 

Zwerfafval opruimen en corona

NL schoon heeft in samenwerking met het RIVM een aantal richtlijnen opgesteld om veilig afval op te ruimen. De meest belangrijke zijn:

  • Houd 1,5 meter afstand.

  • Draag altijd rubber/latex handschoenen of gebruik een grijper. 

 

Lees hier alle richtlijnen.​

bottom of page