top of page

Ambassadeur

Mila Duterloo

Bussum

Mila Duterloo

Waar maak je schoon?

"Mijn eigen straat en verder in de buurt zoals bij de AH op de Koekoeklaan en de Groene Long".

Wat was je voornaamste reden om zwerfvuilambassadeur te worden?

"Ik vind het heel belangrijk dat mensen van mijn leeftijd, maar natuurlijk iedereen, zich bewust wordt van het afval gebruik en wegwerpartikelen. Als afval in de natuur terecht komt, is de impact heel groot".

Loop je met anderen of alleen?

"Vaak loop ik met mijn hond".

Wat vind je het meest vaak?

"Ik vind heel vaak Red Bull blikjes, AA drinks, plastic verpakkingen, sigaretten en ander rommel bij het afdakje bij de AH op de Koekoeklaan".

Heb je nog tips voor andere opruimers? 

"Organiseer een actie met je buurt, dat is leuk om te doen en vaak zijn mensen dan zo enthousiast dat ze een volgende keer weer mee gaan".

Kom ook in actie voor een schoon Gooise Meren en schrijf je hier is als zwerfvuilambassadeur van jouw straat of buurt.

Schrijf je in als Zwerfvuilambassadeur

Wat is een zwerfvuilambassadeur?

Zwerfvuilambassadeurs adopteren een of meerdere straten in de buurt waar ze wonen en die houden ze zelf of met een aantal andere vrijwilligers schoon. In de praktijk betekent dit dat zo'n één keer per maand de straat of buurt wordt opgeruimd.

 

Een van de taken van de gemeente is het schoonhouden van de straten, maar dat kunnen ze nooit alleen en voor 100%. Er blijft altijd iets van zwerfvuil op de straten, maar de ambassadeurs zorgen ervoor dat dat laatste restje zwerfvuil ook nog verdwijnt uit de straat. ​

Gemeentelijk meldpunt zwerfvuil

Online kun je melding maken van grote hoeveelheden zwerfafval in de natuur. Selecteer de categorie overig en geef op de kaart aan wat waar ligt of drijft.

Per 2 maart 2021 leegt de Tomingroep namens de gemeente 7 dagen per week, elke dag de afvalbakken. In het centrum van Bussum wordt dat 2x per dag gedaan.

 

Zwerfafval opruimen en corona

NL schoon heeft in samenwerking met het RIVM een aantal richtlijnen opgesteld om veilig afval op te ruimen. De meest belangrijke zijn:

  • Houd 1,5 meter afstand.

  • Draag altijd rubber/latex handschoenen of gebruik een grijper. 

 

Lees hier alle richtlijnen.​

bottom of page