Thema energie voortgezet onderwijs

De groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Wat zijn stroomslurpers, wat is het effect van isolatie en hoe kun je nog meer energie besparen? Dit educatieve programma is gericht op energiebesparing thuis en op school en kan ook een mooie link leggen met de eventuele zonnepanelen op het schoolgebouw.

 

DOELGROEP: naar keuze leerjaar 1 t/m 4.
 

INHOUD:

  1. Workshop Techniekcircuit & Energiecoach junior (als serie van 3 lesuren of in een blok van 2 uur). Dit programma leidt tot een certificaat Energiecoach junior.

  • Techniekcircuit met proefjes over isolatie en stroomverbruik

  • Informatie kleine energie besparende maatregelen door energiecoaches van Energiecoöperatie WattNu.

  • Thuisopdracht waar de leerlingen met ouders/familie in gesprek gaan over energiebesparing thuis.

 

 2. Workshop Energieke Kunst: Leerlingen doen inspiratie op voor het ontwerpen van “energie objecten”. Deze lichtobjecten ‘schijnen hun licht op de creatieve ideeën die leerlingen hebben bedacht voor vormen van energievoorziening, leggen de nadruk op het belang van energie besparing  en laten de kracht van (natuurlijke) energie zien (2 uur)

 

OPVOLGINGSACTIE SCHOOL: ouders informeren over Energiecoach Junior via (nieuws)brief. In mentoruur navragen bij de leerlingen wat hun bevindingen waren met betrekking tot de thuisopdracht.

wdz tindalvilla.png
creatieve workshop donderdag wdz.png
wdz filmhuis.png
wdz spieghelkerk.png

OVERIGE THEMA' S VOORTGEZET ONDERWIJS: