top of page

Volksuniversiteit: cursus duurzaamheid

Doel 

Bijdragen aan de duurzame ontwikkeling bij inwoners van Gooise Meren aan de hand van vier workshops.

Initiatiefkracht

Kees Hogenbirk en Marileen Fabels.
 

Financiering

Onkostenvergoeding van de Volksuniversiteit Naarden-Bussum.

logo volksuniversiteit naarden bussum.jp

De vier workshopsmodules

 1. De eeuw van de Duurzame Ontwikkeling (overzicht van mondiaal naar lokaal); op weg naar een balans in economische- sociale- en milieuontwikkeling; wens of noodzaak? Hoe en waar beginnen we? Klimaatakkoord en doorvertalen naar eigen gemeente en inwoners.
   

 2. Klimaatgesprekken, wat kunnen we nu al zelf doen? In deze interactieve sessie maken we gebruik van de reeds bewezen aanpak van de stichting Klimaatgesprekken. Je bent bezorgd over klimaatverandering en wilt graag leren hoe je zelf een bijdrage aan de oplossing levert en anderen daarbij betrekt. Onder begeleiding van ervaren Klimaatgesprekken coach Marileen krijg je veel praktische ideeën over gezamenlijk klimaatvriendelijker leven.
   

 3. De Circulaire Economie, welvaart-welzijn, mens en milieu. Een economie waarin niet meer alleen winst en groei centraal staan, maar waarin ook een impliciete verantwoordelijkheid ligt voor de mensheid en de aarde. Welke stappen dienen we als ondernemers, overheid en inwoners te zetten om de Nederlandse economie per 2050 volledig circulair te krijgen?
   

 4. De Stad van de Toekomst, wat kunnen we verwachten? De trek naar de steden en de bijbehorende druk vanuit de uitdijende steden zullen de komende decennia wereldwijd doorgaan. Aan de hand van de doelen en zichtbare mogelijkheden en oplossingen proberen we een beeld te schetsen hoe bijvoorbeeld Amsterdam er in 2050 als duurzame stad uit zou kunnen zien.

Data + inschrijven:

 • Module 1: woensdag 24 november 2021. 

 • Module 2: woensdag 8 december 2021. 

 • Module 3: woensdag 15 december 2021.

 • Module 4: woensdag 15 december 2021
   

Tijd: 14:00-16.00 uur.

Kosten: € 15,00 per module
 

Locatie: Bibliotheek Gooi en Meer, Wilhelminaplantsoen 18, Bussum
 

Info: bel 035 - 693 0539 of mail

volksuniversiteit@bibliotheekgooienmeer.nl

AANVRAAGFORMULIER INITIATIEVENFONDS

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen binnen de gemeente Gooise Meren en zoek je ondersteuning, vul dan het formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download dan hier de pdf.

bottom of page