top of page

World Cleanup Day 2023 Gooise Meren

MELD JE OPRUIMACTIE AAN

Op zaterdag 16 september wordt in ruim 170 landen zwerfvuil opgeruimd door vele tienduizenden vrijwilligers. Gooise Meren doet natuurlijk ook mee!

Geweldig als je zelf een actie op zaterdag 16 september wilt organiseren! Je kunt je buren vragen, een oproep op Nextdoor of sociale media plaatsen. Een oproepje op het prikbord bij de supermarkt werkt ook goed. Misschien ook een idee om met je voetbalteam te gaan opruimen of je leesclub. Meehelpen? Sluit je aan bij onderstaande acties van AV Tempo en Hockeyclub Naarden. Mail ons als je je eigen actie wilt aanmelden. 

 BUSSUM

 • Atletiekvereniging AV Tempo.
  Tijdstip: start 9.30 uur, verzamelen vanaf 9.00 uur.
  Adres: Voormeulenweg
  24C.
  Ook als je geen lid bent van AV Tempo kun je deelnemen aan deze actie.

   

NAARDEN

 • Hockeyclub Naarden nodigt alle teams uit om zwerfafval op te ruimen op en rondom het terrein. Je kunt je als team opgeven bij accomanager.hcnaarden@gmail.com

wcd 2023 FB (2).png
jia zwerfvuilambassadeur.png
#gooisemerenzwerfvuilvrij

TAG ONS OP SOCIALE MEDIA

Wij zijn heel benieuwd naar de foto's die je van je actie deelt op de sociale media. Gebruik de #gmzwerfvuilvrij op Instagram of @gooisemerenzwerfvuilvrij op Facebook.

ZET OPGERUIMD ZWERFVUIL OM IN DATA

litterati - Edited.png

Het kost tijd om met een telefoon in je hand, foto's van zwerfafval te maken. Tenslotte wil je zoveel mogelijk afval verzamelen. Toch is het goed als het gedocumenteerd wordt zodat fabrikanten inzicht krijgen in wat ze aan zwerfvuil veroorzaken en daar iets aan doen zoals de Nederlandse maker van het Antaflu snoepje. 

LOKALE UITDAGINGEN IN DE LITTERATI APP

Je kunt in de Litterati app je eigen uitdaging maken. Bijvoorbeeld Marktstraat Naarden, 200 plastic bakjes opruimen en documenteren in drie weken

Kaart zwerfvuilambassadeurs

ZWERFVUILAMBASSADEURS IN GOOISE MEREN

Op onderstaande kaart vind je alle zwerfvuilambassadeurs die het jaar rond zwerfvil opruimen. Staat jouw straat er nog niet bij en wil je deze voor je rekening nemen? Of wil je je buren helpen bij het opruimen van De straat? Geef je dan hier op. Als zwerfvuilambassadeur bepaal je zelf wanneer en hoe vaak je zwerfafval opruimt. De een ruimt meerdere malen per dag op, anderen één keer per maand.

WORD OOK ZWERFVUILAMBASSADEUR

Wil je zwerfvuil in jouw straat of buurt opruimen? Geef je hieronder op. Op dit formulier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Niets moet, alles mag. Sommige ambassadeurs ruimen elke dag op, anderen één keer per maand of kwartaal. Door mee te helpen, neem je geen taken over van de GAD maar zorg je ervoor dat net dat laatste restje zwerfvuil uit het straatbeeld verdwijnt.

NAARDEN Krik van Zwet.png

76% VAN ALLE 697 STRATEN IN GOOISE MEREN HEEFT EEN ZWERFVUILAMBASSADEUR!

FINAL LOGO.png

Kom ook in actie voor een schoon Gooise Meren en schrijf je in als zwerfvuilambassadeur van jouw straat of buurt.

Aanmelden zwerfvuilambassadeur

REGELMATIG GEORGANISEERDE OPRUIMACTIES 

Naarden-Vesting
Elke 1e zondag van de maand maakt Vestingbewoner Freek Eshuis de wallen in de Naarden Vesting schoon. Iedereen die mee wilt helpen is welkom. Verzamelen om 10 uur bij de Utrechtse Poort in Naarden.
 
Naarden
Elk kwartaal ruimt buurtplatform KTV Naarden zwerfvuil op in de wijken Keverdijk, Vierhoven en  Thijssepark. Kijk op hun website voor de data.
 
Naarden Componistenkwartier
Franca Arnold ruimt met de Buurtbende regelmatig het kwartier op. 
 
Bussum
Troeptrimmen Bussum ruimt elke 1e zaterdag van de maand, van 11-12 uur, steeds op een andere plek in Bussum zwerfvuil op. Wil je ook helpen, stuur een Whatsapp naar Sandra 06-20334648.
 
Muiden
 • Elke maandag ruimen de klusmannen van voetbalclub SC Muiden de ruimte rondom de sportterreinen op. Ze beginnen rond 9 uur. Meehelpen? Loop gewoon het clubhuis in op de Maxisweg 20.​
 • Eva Mars van Troeptrimmen Muiden ruimt elke laatste zaterdag van de maand op. 
 • Ada Gieling ruimt iedere laatste zaterdag van de maand met een enthousiast groepje de wijk Noord-West, Westzeedijk en het Westbatterij park in Muiden op. Verzamelen om 10 uur op de hoek P.C. Hooftlaan en Hugo de Grootstraat.

zwerfafval.jpg

NIEUWS OVER ZWERFVUIL IN GOOISE MEREN

GEMEENTELIJK MELDPUNT ZWERFVUIL

Online kun je melding maken van grote hoeveelheden zwerfvuil. Selecteer de categorie overig en geef op de kaart aan waar wat ligt of drijft.

meldpunt zwerfvuil
bottom of page