top of page

Pilot wateropvang door particulieren

DOEL

Het plaatsen van Nubila Jublia waterzuilen bij inwoners en de Groene Ruijter uit Bussum met als doel andere inwoners te enthousiasmeren en mobiliseren zelf regenwater op te vangen.

 

Deze pilot zal nieuwe inzichten opleveren hoe wateropvang bij particulieren gestimuleerd en versneld kan worden. Wateropvang is natuurlijk niet nieuw, maar wel wanneer dat collectief wordt aangepakt. Daarnaast levert deze pilot de mogelijkheid om na wateropvang meteen door te pakken naar verdere vergroening en versterking van de biodiversiteit in en om het huis. 

Inwoners kunnen zich niet meer aanmelden voor deze pilot. Wel kunnen ze bij de Groene Ruijter meer info krijgen. Mail hiervoor Marjolein van Dijk  via groenloket@altijdwerkplaats.nl

Screenshot 2023-07-04 12.06.06.png

INITIATIEFKRACHT

Marjolein van Dijk en Regina Berends.

Op 28 juli, 4, 11 en 18 augustus 2023 kun je van Marjolein alle informatie hierover krijgen van Marjolein tussen 10-12 uur. Adres: De Groene Ruijter op de De Ruijterlaan 24 in Bussum.

FINANCIERING

Via ons initiatievenfonds Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren. Met deze ondersteuning door ons initiatievenfonds is subsidie aangevraagd en toegekend door Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Het Waterschap stelt als voorwaarde voor haar subsidie dat er minimaal één andere subsidie partner is.

AANVRAAGFORMULIER INITIATIEVENFONDS

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen binnen de gemeente Gooise Meren en zoek je ondersteuning, vul dan het formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download dan hier de pdf.

Aanvraag initiatievenfonds

BEKIJK EEN AANTAL DOOR ONS ONDERSTEUNDE INITIATIEVEN

voedselbos muiden_edited.jpg
bottom of page