top of page

Artikel

Programma Duurzaamheidscafé 22 november


Donderdag 22 november houden we weer een Duurzaamheidscafé met als thema 'De kracht van het collectief'. Als je op bovenstaande foto klikt zie je de promo van ons café, gemaakt door de 7-jarige Bussumse Robinson en haar vader Feye van Olden. Per deze editie organiseert Feye met Sandra Geerling de cafés. Feye heeft veel ervaring op het gebied van gemeenschapskracht in Amsterdam en is mede-initiatiefnemer van de Buurtcamping van afgelopen zomer.

De sprekers van de avond zijn:

  • Lucas Mol, kunsthistoricus en conceptueel denker. Lucas is bewoner van het o.a. door zijn partner Sanne Oomen ontworpen, zelfvoorzienende huis Dutch Mountain (Mol’s Hoop) en is mede-initiatiefnemer van het circulaire duurzaamheidscentrum ‘De Groene Afslag’ op Crailo.

  • Jesse Jorg, stadsmaker en oprichter van WeTheCity en WeThePeople. Doel is om de stad te tonen als gedeeld canvas dat we samen kunnen inkleuren. Jesse werkt vanuit duurzame speeltuin de Ceuvel (Amsterdam) aan projecten als Lola Lik en The Courtyard: het gezamenlijk vergroenen van de buitenruimte in de voormalige Bijlmer Bajes, Bankjescollectief: ‘leer je buren kennen tijdens het grootste openluchtcafé van de wereld!’, Boiling: dé munitiekamer voor ongeduldige stadsmakers en ROEF, het tonen van de potentie van het daklandschap op het hoogste festival van Amsterdam.

  • Paul Doorenbosch, zakelijk adviseur en voorzitter van Remcom. Remcom is hét buurtplatform voor het Rembrandtpark & het Componistenkwartier in Naarden. Momenteel is het platform heel actief met de campagne ‘Duurzaam Remcom’.

Datum: donderdag 22 november

Locatie: Jan Ligthart, Brinklaan 36a in Bussum (naast de Koepelkerk).

Tijd: inloop 19.30, start programma 20.00 uur.

Voor de catering is het fijn als je je opgeeft via:

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page