Over ons

In 2016 hebben we onze beweging opgericht met als doel lokaal te verduurzamen. Inmiddels zijn meer dan 7100 inwoners aangehaakt; inwoners, ondernemers, organisaties, politici én ambtenaren. Doeners en denkers maken samen werk van lokale duurzaamheid onder andere in een aantal werkgroepen.

Ook wordt in meer dan de helft van alle 697 straten in Gooise Meren zwerfvuil opgeruimd door inwoners. Hebben we vele projectweken gedraaid op de vier middelbare scholen. En ruimen deze ook de snoeproute naar de dichtstbijzijnde super op.

 

De lokale energiecoöperatie Wattnu hebben we geholpen een convenant te sluiten met de gemeente waardoor ze een doorstart konden maken. Bij vele andere duurzame initiatieven hebben we bemiddelt tussen het initiatief en de gemeente. Of een financiële of andere ondersteuning gegeven. En zijn er heel wat tuintegels gelicht via onze duurzaamheidscafés om plaats te maken voor inheemse, wilde planten.

 

Grote en kleine initiatieven

Onze beweging ondersteunt lokale duurzame initiatieven, hoe groot of klein dan ook. Of het nu om contacten gaat, hulp bij een businessplan of als wegwijzer in de mogelijkheden voor inwoners om bijvoorbeeld een stuk openbaar groen te beheren. Een kleine greep uit door onze beweging ondersteunde, duurzame initiatieven vind je hier

 

Werkgroepen

Een aantal inwoners, ondernemers en ambtenaren heeft zich verenigd in werkgroepen. Benieuwd wie dat zijn? Bekijk ze hier. Selecteer een thema en je ziet wie erbij betrokken is.

IMG-20190518-WA0010_bewerkt_bewerkt_bewe
herenboerderij assen.png
pitch fontein mavo leerlingen (1).jpg

AANVRAAGFORMULIER INITIATIEVENFONDS

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen binnen de gemeente Gooise Meren en zoek je ondersteuning, vul dan het formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download dan hier de pdf.

 

NEEM CONTACT MET ONS OP

Vul onderstaand mailformulier in als je een lokaal, duurzaam initiatief wilt delen, duurzame tips hebt, een idee hebt op dat gebied of als je je wilt aansluiten bij een werkgroep.

info@samen-sneller-duurzaam.nl

Bedankt voor je bericht.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!