Thema's

In 2016 hebben we dit platform opgericht met als doel om lokaal, en soms ook regionaal, te verduurzamen. Al meer dan 1000 mensen zijn aangehaakt; inwoners, ondernemers, organisaties, politici en ambtenaren. Doeners en denkers maken samen werk van lokale duurzaamheid.

 

Inmiddels worden meer dan 200 straten schoongehouden door zwerfvuilambassadeurs en ruimen 4 middelbare scholen de snoeproute naar de dichtstbijzijnde super op. De lokale energiecoöperatie hebben we geholpen om een convenant te sluiten met de gemeente waardoor ze een doorstart konden maken. Elke school heeft inmiddels een project gedaan met onze werkgroep duurzaam onderwijs. Vele tuintegels zijn via ons duurzaamheidscafé gelicht om plaats te maken voor een inheemse, wilde plant.

 

Ons platform ondersteunt lokale duurzame initiatieven, hoe groot of klein dan ook. Of het nu om contacten gaat, hulp bij een businessplan of als wegwijzer in de mogelijkheden voor particulieren om bijvoorbeeld een boomspiegel (de ruimte onder een boom) te adopteren.

 

Ons platform is opgedeeld in een aantal werkgroepen met elk haar eigen thema: 
 

Ondersteunende werkgroepen: