Over ons

In 2016 hebben we onze beweging opgericht met als doel lokaal te verduurzamen. Al meer dan 2100 inwoners zijn aangehaakt; inwoners, ondernemers, organisaties, politici én ambtenaren. Doeners en denkers maken samen werk van lokale duurzaamheid onder andere in een aantal werkgroepen.

Ook wordt inmiddels in meer dan de helft van alle 697 straten in Gooise Meren zwerfvuil opgeruimd door inwoners. En ruimen vier middelbare scholen de snoeproute naar de dichtstbijzijnde super op. De lokale energiecoöperatie Wattnu hebben we geholpen een convenant te sluiten met de gemeente waardoor ze een doorstart konden maken. Elke school heeft inmiddels een project gedaan met onze werkgroep duurzaam onderwijs. En vele tuintegels zijn via ons duurzaamheidscafé gelicht om plaats te maken voor inheemse, wilde planten.

 

Grote en kleine initiatieven

Onze beweging ondersteunt lokale duurzame initiatieven, hoe groot of klein dan ook. Of het nu om contacten gaat, hulp bij een businessplan of als wegwijzer in de mogelijkheden voor inwoners om bijvoorbeeld een stuk openbaar groen te beheren. Een kleine greep uit door onze beweging ondersteunde, duurzame initiatieven vind je hier.

IMG-20190518-WA0010_bewerkt_bewerkt_bewe
herenboerderij assen.png

AANVRAAGFORMULIER INITIATIEVENFONDS

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen binnen de gemeente Gooise Meren en zoek je ondersteuning, vul dan het formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download dan hier de pdf.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Vul onderstaand mailformulier in als je een lokaal duurzaam initiatief wilt delen, duurzame tips hebt, een idee hebt op dat gebied of als je je wilt aansluiten bij een werkgroep.

info@samen-sneller-duurzaam.nl

Bedankt voor je bericht.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!