Over ons

actieplan_presentatie_edited.jpg

Start Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren 2017 

Met toenmalig wethouder Gerben Struik en overige Gooise Meerders op bovenstaande foto hebben we in 2017 onze beweging opgericht om samen, lokaal te verduurzamen. In 2022 hebben meer dan 7100 inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, ambtenaren en woningcoöperaties zich aan ons verbonden.

Bij veel duurzame initiatieven hebben wij bemiddeld tussen het initiatief en de gemeente of andere organisaties. Maar dat niet alleen, we helpen ook met een financiële of andere ondersteuning. In 70% van alle 697 straten in Gooise Meren wordt zwerfvuil opgeruimd door inwoners. Ook de vier middelbare scholen helpen mee. Geënthousiasmeerd door onze werkgroep Duurzaam onderwijs hebben zij zich gecommitteerd om wekelijks de snoeproute naar de dichtstbijzijnde super op te ruimen. De lokale energiecoöperatie Wattnu hebben we geholpen een convenant te sluiten met de gemeente waardoor ze een doorstart konden maken. Voor de voedselbossen Muiden en Naarden hebben we het ontwerp gefinancierd. Alle eerstegroepers van de 26 basisscholen in onze gemeente hebben, in samenwerking met de Wereldwinkel Bussum, een Dopper gekregen. En er is meer, kijk hier voor een kleine greep uit door ons ondersteunde initiatieven.

Circulair maakcentrum

Ook initiatieven van ondernemers ondersteunen we steeds meer. Een ervan gaat over hoe we beton beter kunnen recyclen en tegelijk het cementloze beton meer kunnen gaan inzetten om de CO2 uitstoot van de productie sterk te verminderen. Ook loopt er nu een pilot met de Altijdwerkplaats die in samenwerking met de GAD het goede hout uit de containers haalt om in te zetten voor productie van nieuwe producten. Tot slot is het wellicht interessant om te weten dat we een initiatief ondersteunen voor een circulair maakcentrum in onze regio, waar we vooraf geselecteerde grondstoffen weer lokaal in de materiaalketen kunnen brengen. Met als doel economische en ecologische waarde te creëren.

Wil je onze beweging helpen groeien, wees welkom! Er zijn verschillende werkgroepen. Zo kun je je bijvoorbeeld aansluiten bij de groep duurzaam onderwijs, energietransitie, duurzame economie, biodiversiteit, lokaal voedsel of sustainable fashion. Wil je er meer van weten of meedoen? Neem dan vooral contact met ons op!

Presentatie actieplan 2017 

Screenshot 2018-04-11 at 12.09.01_edited.png
wdz filmhuis.png
ah koekoeklaan poster.png

AANVRAAGFORMULIER INITIATIEVENFONDS

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen binnen de gemeente Gooise Meren en zoek je ondersteuning, vul dan het formulier (docx) in. Als je deze niet kunt openen, kun je hier de pdf downloaden. Heb je vragen? Stuur ons een mail. Wij helpen je graag!

 

Video's Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren

Kids Cleanup Muiden 2022

Kids Cleanup Muiden 2022
Video zoeken...
Kids Cleanup Muiden 2022

Kids Cleanup Muiden 2022

01:50
Video afspelen
Hoe maak je goedkoop een groen dak

Hoe maak je goedkoop een groen dak

04:44
Video afspelen
Plantenbieb Parmentierstraat 8 Bussum

Plantenbieb Parmentierstraat 8 Bussum

04:32
Video afspelen

NEEM CONTACT MET ONS OP

Vul onderstaand mailformulier in als je een lokaal, duurzaam initiatief wilt delen, duurzame tips hebt, een idee hebt op dat gebied of als je je wilt aansluiten bij een werkgroep.

info@samen-sneller-duurzaam.nl

Bedankt voor je bericht.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!