top of page

Artikel

Natuurinclusief tuinieren op Duurzaamheidscafé 17 mei


Op ons Duurzaamheidscafé over duurzame tuinen, 17 mei in de Broedplaats, geeft permacultuur ontwerper Bor Borren lekker praktische informatie over permacultuur, ontwerpen, composteren, vijvers en hergebruik. Het lijkt ons een goed experiment om bezoekers van tevoren te voeden met informatie zodat bezoekers, hopelijk, na ons café echt thuis aan de slag gaan.

Wij kwamen dit fantastische filmpje tegen van Vera Greutink. Zij laat zien hoe je op een klein oppervlak een eetbare bostuin aanlegt op basis van de permacultuur principes. Behalve dat het er te gek mooi uit ziet, hoef je na aanleg volgens Vera alleen nog maar te snoeien en te oogsten. Én creëer je een voedzame omgeving voor alles wat leeft.

Werk met de natuur méé

Permacultuur gaat over het ontwerpen van een duurzame leefomgeving. Hoe kun je op duurzame wijze voorzien in de algemene behoefte aan voedsel, drinkwater, energie, huisvesting en (zelfs) sociale verbinding? Het antwoord dat permacultuur geeft is samen te vatten in één begrip: werk met de natuur mee. Dat betekent dat je het ontwerp van de voorzieningen zo goed mogelijk laat aansluiten op de natuur en op de natuurlijke systemen om je heen. Dat klinkt misschien logisch maar in de huidige tijd doen we vooral het omgekeerde. Hier vind je veel informatie over permacultuur. Mail ons de vragen die je, tijdens het café, wilt stellen aan Bor naar info@samen-sneller-duurzaam.nl

Aan dit café koppelen we ook een kleine Operatie Steenbreek. Dit is een een landelijk initiatief om inwoners te stimuleren om bestrating uit de tuinen weg te halen zodat regenwater de grond in kan lopen. Als je op ons café een tegel uit je tuin meeneemt, krijg je van ons gratis een wilde, inheemse plant gekweekt door Kas&Co uit Kortenhoef.

Reserveer hier je gratis kaartje(s).

Datum: 17 mei 2019

Inloop: 19.30 uur Start : 20.00 uur

Locatie: Broedplaats GM, Piet Heinlaan in Bussum. Naast gezondheidscentrum Bussum Zuid.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page