Gratis advies van een lokale en vrijwillige energiecoach én een waardebon van 50 euro


Waterbesparende douchekop en andere energiebesparende producten als een deurdranger.

Energiecoöperatie Wattnu heeft een hele mooie actie gelanceerd om inwoners van Gooise Meren te helpen bij het nemen van kleine maatregelen en het aanpassen van gedrag om thuis energie te besparen. Er zijn veel kleine maatregelen die relatief goedkoop en makkelijk uitvoerbaar zijn, zoals bijvoorbeeld radiatorfolie, LED-lampen, tochtstrippen of een waterbesparende douchekop. In veel huishoudens is het mogelijk om met enkele kleine investeringen en meer bewustzijn 10% op het energieverbruik te besparen.

Als je wilt weten met welke kleine maatregelen je energie kunt besparen, vraag dan een gratis online energiegesprek aan. In dit video- of telefoongesprek met een energiecoach wordt er gekeken welke kleine maatregelen voor jou en jouw woning relevant zijn. Energiecoaches zijn vrijwillige mede-bewoners die hiervoor een aantal trainingen hebben gevolgd.

Het leuke van dit gesprek is dat je niet alleen informatie krijgt over wát je eenvoudig kunt doen, maar na afloop van het gesprek ook een ludieke placemat met bespaartips én een waardebon van €50,- ontvangt. Met deze waardebon kun je direct de daad bij het woord voegen en producten uitzoeken op de website energiebespaarshop.nl

Deze actie is een samenwerking van Wattnu, de gemeente Gooise Meren en diverse woningcorporaties.


Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.