top of page

Artikel

Gezocht: groene vrijwilligers!

Samen met Versa Vrijwilligerscentrale en energiecoöperatie Wattnu slaan wij de handen ineen en organiseren een duurzaamheidscafé dat in het teken staat van het werven van ‘groene vrijwilligers’. Dit vindt plaats op donderdag 30 mei, van 19 tot 21 uur in De Plataan in Naarden.


Iedere inwoner van Gooise Meren die wel ‘iets op het gebied van duurzaamheid’ zou willen doen als vrijwilligerswerk, is van harte uitgenodigd voor het duurzaamheidscafé. Bezoekers kunnen kennismaken met de verschillende organisaties die op dit gebied actief zijn in Gooise Meren. Ze krijgen een goed idee van wat vrijwilligerswerk voor de organisaties precies inhoudt.


Aanwezig zijn organisaties als de Kindertuinen, Grootouders voor het Klimaat, Fairtrade Team Gooise Meren, Gooise Meren 100% Zwerfvuilvrij en anderen. Alle aanwezige organisaties werken op verschillende manieren aan een duurzamer Gooise Meren en zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die daar ook een steentje aan willen bijdragen.


Matchmakers zijn aanwezig tijdens het duurzaamheidscafé om de interesse van bezoekers te ‘matchen’ aan de aanwezige organisaties. Natuurlijk verplicht dit tot niets. Bezoekers kunnen ook vrijblijvend rondkijken.


Pietje Vlot van de Vrijwilligerscentrale: “We weten dat veel organisaties mensen te kort komen. Anderzijds horen we van inwoners dat ze best vrijwilligerswerk willen doen maar niet goed weten wat er kan en waar behoefte aan is. Tijdens deze avond brengen we hen samen.”


Sandra Geerling van Samen Sneller Duurzaam GM“Er is altijd behoefte aan enthousiaste mensen die hun handen uit de mouwen willen steken. Of dat nu eenmalig, flexibel of voor een vast dagdeel is. Denk aan vrijwilligerswerk als circulaire coach, bestuurslid bij de volkstuinvereniging Naarden, energiecoach, als evenementenorganisator bij het Fairtrade Team of als doener die met buurtbewoners de openbare ruimtes vergroent. Er is heel veel te doen!”


Jos Sweerts van Wattnu: “Bovenal is vrijwilligerswerk bij deze clubs niet alleen leuk en inspirerend, maar het is ook nog eens heel gezellig om onderdeel te zijn van een groep mensen met dezelfde idealen en dezelfde betrokkenheid.”

Comments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page