top of page

Groen & gezond schoolplein Julianaschool Bussum

DOEL

De Julianaschool Kwartellaan en de BSO de Kwartel in Bussum hebben een prachtig groot schoolplein waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Alleen, er liggen zo veel tegels. Daarom hebben ouders, schoolleiding en de kinderopvang de handen ineen geslagen om hun schoolplein groener en gezonder te maken door tegels te wippen en er beplanting voor in de plaats te zetten.

INITATIEFKRACHT

Myra van de Ven, Marjolein van Gelsdorp, Saskia Vonk, school BSO SKBNM en vele ouders.

FINANCIERING

Deelfinanciering voor beplanting van het schoolplein via ons initiatievenfonds Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren.

Screenshot 2021-07-07 12.08.28.png

UPDATE 10 mei 2022:

Het is ze gelukt! Vandaag is het fantastische natuurspeelplein geopend door de directeur van de school en wethouder Geert Jan Hendriks.

UPDATE november 2021:

De totale financiering voor het schoolplein is rondgekomen en 28 oktober 2021 is de eerste schop de grond in gegaan. Voor het ontwerp en de uitvoering koos de werkgroep voor ‘Wilgenman’ Jan van Schaik die al veel natuurspeelpleinen op zijn naam heeft staan. Hij en zijn team zullen in zes tot acht weken het plein omtoveren. Dat betekent dat de Julianaschool Kwartellaan en BSO de Kwartel voor de kerst een deel van het nieuwe groene en gezonde schoolplein in gebruik kunnen nemen. 

Op de Facebook pagina van dit project kun je alle vorderingen bekijken.

Bron: Julianaschool Kwartellaan

INVENTIEVE FONDSENWERVING

De werkgroep groen & gezond schoolplein van de Julianaschool is inventief als het gaat om het werven van het benodigde geld om alle plannen voor elkaar te krijgen. Zo hebben ze al een pubquiz georganiseerd, een tweetal statiegeld acties met de AH Koekoeklaan georganiseerd, funding gekregen van de Johan Cruyff Foundation, meegedongen naar de Edwin Klomp Natuurprijs én gewonnen. 

BERICHTEN OVER DE JULIANASCHOOL KWARTELLAAN BUSSUM

1
2

AANVRAAGFORMULIER INITIATIEVENFONDS

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen binnen de gemeente Gooise Meren en zoek je ondersteuning, vul dan het formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download dan hier de pdf.

Aanvraag initiatievenfonds
bottom of page