Groen & gezond schoolplein Julianaschool Bussum

Doel: De Julianaschool Kwartellaan en de BSO de Kwartel in Bussum hebben een prachtig groot schoolplein waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Alleen.... er liggen zo veel tegels. Daarom hebben ouders, schoolleiding en de kinderopvang de handen ineen geslagen om hun schoolplein groener en gezonder te maken door tegels te wippen en er beplanting voor in de plaats te zetten.

Initiatiefkracht: Myra van de Ven, Marjolein van Gelsdorp, Saskia Vonk en vele ouders.

Financiering: deelfinanciering voor beplanting van het schoolplein via het initiatievenfonds Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren.

Screenshot 2021-07-07 12.08.28.png

Aanvraag formulier initiatievenfonds

Heb je een duurzaam initiatief dat je wilt uitrollen binnen de gemeente Gooise Meren en zoek je ondersteuning, vul dan het formulier (docx) in. Kun je deze niet openen, download dan hier de pdf.

SSD initiatievenfonds aanvraag.png

Fondsenwerving

De werkgroep groen & gezond schoolplein van de Julianaschool is inventief als het gaat om het werven van het benodigde geld om alle plannen voor elkaar te krijgen. Zo hebben ze al een pubquiz georganiseerd, een tweetal statiegeld acties met de AH Koekoeklaan georganiseerd, funding gekregen van de Johan Cruyff Foundation, meegedongen naar de Edwin Klomp Natuurprijs én gewonnen.