top of page

Artikel

Inschrijving Edwin Klompprijs geopend


UPDATE 19 januari 2023 - De Mozaïek uit Hilversum is de winnaar van de Edwin Klompprijs met hun idee om een kas op het dak te plaatsen om groente te telen.


UPDATE 14 november - De inschrijftermijn is verlengd tot 31 december.


Vorig jaar won de Juliana Kwartelschool uit Bussum de tweede Edwin Klomp Natuurprijs van de Vrienden van 't Gooi (VVG). Dit jaar kunnen alle lagere scholen uit het Gooi wederom een groen ontwerp voor hun schoolplein insturen en maken daarmee kans op deze prijs en ditmaal krijgt de winnende school maar liefst € 4.000,- om hun ontwerp te realiseren.


Bij de beoordeling van de aanvragen speelt inbreng en betrokkenheid van de leerlingen een belangrijke rol. Hebben zij bijgedragen met ideeën? Hoe worden zij betrokken bij de uitwerking? Zijn er lesprogramma’s om ontwikkeling van de stukjes natuur te begeleiden?

Als er grotere projecten worden ingediend zullen er ook aanvullende fondsen door de scholen worden aangewend zoals bijvoorbeeld de Julianaschool heeft gedaan door extra funding aan te vragen bij o.a. ons initiatievenfonds en de Johan Cruyff Foundation. De VVG wil het liefst bijdragen aan een klein maar concreet onderdeel van het hele project, de subsidie is niet bestemd voor projecten die bij het indienen al in de startblokken staan.


Belangrijke thema’s zijn: lokaal en gezond voedsel, biodiversiteit en klimaat, het maken van een voedselplek voor vlinders, bijen, vogels en kleine zoogdieren. Het schoolplan moet ervoor zorgen dat de school en/of schoolomgeving groener wordt. Kinderen moeten erdoor leren over het belang van de natuur in je eigen omgeving.


De fantastisch actieve Stichting Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek heeft alle lagere scholen geïnformeerd over de prijs. Een jury van de VVG, bestaande uit Erik van Wijland en Dolf van Elten, beoordeelt de aanvragen en maakt uiterlijk in december de prijswinnaar bekend.

De prijs is voornoemd naar Edwin Klomp. Een buitenmens, die als vrijwilliger bij de VVG tot zijn overlijden in 2017 groepen natuurliefhebbers meenam in de natuur. Edwin kon prachtig vertellen over ieder diertje, iedere bloem of boom die je maar tegenkwam. Hij vond educatie voor met name kinderen en jongeren heel belangrijk.


Meedingen

Aanvragen kunnen tot uiterlijk 31 december worden ingediend per mail. Het bedrag van de prijs komt uit het Binnendijkfonds. Dit fonds bestaat uit middelen die Wim Binnendijk na zijn overlijden aan de VVG heeft nagelaten.

Comentarios


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page