Verpakkingsvrije winkel? Gasloze wijken in Gooise Meren?


Vanavond worden de actieplannen gepresenteerd in de Kazerne in Muiden om 19.30 uur. Deze zijn door ondernemers, inwoners en overheid geformuleerd tijdens het onlangs gehouden Werkatelier. Het hoofdthema is duurzaamheid waaronder verschillende thema's hangen als waarderende economie, een afvalloze samenleving, gezond lokaal voedsel en samen duurzaam leven. Enkele actieplannen zijn: start 'cradle to cradle' 'tiny houses', aanschaffen landbouwgrond voor productie gezond lokaal voedsel, experiment 12 volt straatverlichting en inzetten op structurele educatie op het gebied van duurzaamheid. Benieuwd naar alle plannen? Interesse om mee te doen met de beweging Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren? Kom vanavond naar de Kazerne Muiden, Kazernestraat 10. We beginnen om 19.30 met de presentie van alle actieplannen waarna een verdieping volgt op de thema's en plannen. Op alle actieplannen zoeken wij nog denkers, doeners en financiers.

Heel graag tot vanavond!

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.