Save the date: vervolgbijeenkomst werkatelier 7 september 2017


De initiatiefgroep Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren organiseert op 7 september, vanaf 19.30 uur, in Bussum een vervolg op het in mei en juni 2017 gehouden werkatelier. Goed om elkaar weer te ontmoeten, bij te praten en te informeren over de stand van zaken. Waar lopen werkgroepen tegenaan? Wat hebben ze nodig op het gebied van financiering, ondersteuning businessplannen, lokale vakkennis et cetera. Ook is er ruimte om met elkaar te verkennen welke acties en stappen nodig zijn om de vaart in alle initiatieven te houden. Op deze avond wordt tevens het boekje met de actieplannen gepresenteerd. De locatie van de vervolgbijeenkomst is de Broedplaats Gooise Meren, gevestigd in de voormalige Michiel De Ruyterschool op de De Ruijterlaan 24a hoek Piet Heinlaan in Bussum. Aanmelden kan via: info@samen-sneller-duurzaam.nl

Op 4 september is er van 09.00-11.00 uur een bijeenkomst over de beweging Samen Sneller Duurzaam bij de gemeente. Dan zijn alle ambtenaren uit Gooise Meren welkom om kennis te nemen van het actieplan, gepresenteerd door enkele trekkers van de werkgroepen. Naast kennis nemen willen we ook een brug slaan naar het werk van de collega’s. Donderdagavond 21 september wordt het Actieplan aan alle betrokkenen, belangstellenden en leden van de gemeenteraad gegeven. Deze presentatie vindt plaats in de werkplaats van Bouwmensen Gooi en Vechtstreek. Iedereen is van harte welkom. Na de zomer volgt meer informatie.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.