Zonnestroom van het Sint-Vitus College


Goed nieuws! Het Vitus College en energie coöperatie WattNu gaan samenwerken. De scholengemeenschap heeft al lang de wens om een voortrekkersrol te gaan spelen op het gebied van duurzaamheid. En WattNu wil, zonder winstoogmerk, alle burgers in Gooise Meren de mogelijkheid bieden om te investeren in zonne-energie.

Het plan is om op de daken van het Vitus College in Bussum en de Vitus Mavo in Naarden ongeveer 500 zonnepanelen te plaatsen. Deze kunnen worden gekocht door betrokken burgers en ouders van leerlingen. Stel dat je een huurhuis hebt, geen geschikt dak, een vereniging van eigenaren die niet in zonne-energie wilt investeren of zonnepanelen gewoonweg niet mooi vindt, kun je toch investeren in zonne-energie.

Een soortgelijk dak is in 2014 ingericht op het gemeentehuis in Bussum. Opbrengst tot nu toe: 75,861 MWh. Meer cijfers staan hier. De verwachting is dat er vanaf september 2017 ingeschreven kan worden.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.