top of page

Artikel

Zonnestroom van het Sint-Vitus College


Goed nieuws! Het Vitus College en energie coöperatie WattNu gaan samenwerken. De scholengemeenschap heeft al lang de wens om een voortrekkersrol te gaan spelen op het gebied van duurzaamheid. En WattNu wil, zonder winstoogmerk, alle burgers in Gooise Meren de mogelijkheid bieden om te investeren in zonne-energie.

Het plan is om op de daken van het Vitus College in Bussum en de Vitus Mavo in Naarden ongeveer 500 zonnepanelen te plaatsen. Deze kunnen worden gekocht door betrokken burgers en ouders van leerlingen. Stel dat je een huurhuis hebt, geen geschikt dak, een vereniging van eigenaren die niet in zonne-energie wilt investeren of zonnepanelen gewoonweg niet mooi vindt, kun je toch investeren in zonne-energie.

Een soortgelijk dak is in 2014 ingericht op het gemeentehuis in Bussum. Opbrengst tot nu toe: 75,861 MWh. Meer cijfers staan hier. De verwachting is dat er vanaf september 2017 ingeschreven kan worden.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page