Klimaatverandering, het hele verhaal


Cover van het e-book: Michiel's Choice - klimaatverandering van Michiel Haas.

Zoals de meeste van jullie weten ben ik van de zomer definitief gestopt met bloggen. Tenminste dat dacht ik, maar het kriebelde toch weer. Dus ben ik voorzichtig begonnen om rond een specifiek thema te bloggen. Inmiddels staan er alweer enkele nieuwe artikelen op mijn site. Ik heb die artikelen geschreven om het complete verhaal inzake klimaatverandering te vertellen. We lezen er veel over, maar we kennen zelden het hele verhaal. In vijf artikelen heb ik het hele verhaal uiteengezet en samengevoegd tot een mooi tijdschrift. Hierin worden alle achtergronden -wetenschappelijk onderbouwd- uit de doeken gedaan.

  1. Oorzaken van klimaatverandering.

  2. Reeds zichtbare gevolgen.

  3. Te verwachten gevolgen.

  4. Hoe omgaan met de risico’s.

  5. Mogelijke oplossingen.

Het geheel wordt aangevuld met een interview met klimaatprof van de TU Delft, Andy van den Dobbelsteen. Het E-magazine kun je hier lezen.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.