top of page

Artikel

Gooise Meren, op weg naar een bijen- en insectenvriendelijke gemeente


De gemeente Gooise Meren wil een bijen- en insectenvriendelijke gemeente zijn. In de openbare ruimte worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en in de plantsoenen passen we voor bijen en andere insecten interessante beplanting toe. Op verschillende plekken in Gooise Meren worden dit voorjaar door de gemeente bloemenmengsels gezaaid. En de kruiden en bloemrijke bermen worden zoveel mogelijk insectenvriendelijk beheerd. De gemeente zorgt verder voor nestgelegenheid door soms dood hout in de plantsoenen te laten liggen. En in de kruidenrijke bermen laten ze voor de bijen en insecten circa 15% dood hout in de winter staan of liggen.

We zijn eraan gewend geraakt om onze leefomgeving totaal naar ons gemak in te richten. Niet iedereen is zich er echter van bewust dat hierdoor nogal wat negatieve gevolgen ontstaan. Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van biodiversiteit en zorgt voor opwarming van de stad. Hoe je zorgt voor een klimaatbestendige en gezonde samenleving vind je ondermeer op Operatie Steenbreek.

Inspiratie opdoen voor je tuin? Bezoek dan eens deze websites.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page