Vrijwilligers avond, 19 juni, voor het 1e Samen Sneller Duurzaam festival: Puur Pampus!


Flyer van het duurzame festival Puur Pampus van juli 2018.

Onze werkgroep 'duurzame economie' is de afgelopen maanden druk bezig geweest om samen met Pampus een Zero Waste feest te organiseren op 7 en 8 juli 2018 op... het forteiland Pampus in Muiden. Op dit festival ontdek je hoe het man-made Pampus vanaf de start al zelfvoorzienend was en hoe het nu een inspiratiebron is voor een innovatieve, duurzame toekomst. LAAT JE VERRASSEN EN INSPIREREN door denkers en doeners die zich op allerlei manieren inzetten voor een mooie, schone en duurzame wereld. Het eiland zal bijna uit elkaar spatten van alle lol, aha-momenten, brainwaves en gezelligheid!

De werkgroep wil graag aanstaande dinsdag (19 juni) samenkomen om mee te denken over hoe onze beweging op 7 en 8 juli vertegenwoordigd kan worden en door wie. En ze zoekt vrijwilligers die mee willen helpen met de opbouw op vrijdag 6 juli en/of afbouw op 8/9 juli. Het mooie is, is dat vrijwilligers gratis met de boot naar het eiland Pampus kunnen varen én dat ze gratis mogen kamperen. Een unieke kans om op een forteiland te slapen!

Meer info over dit festival: www.pampus.nl/events/puur-pampus-2018

Laat ajb via info@samen-sneller-duurzaam.nl weten of je de 19e juni komt.

Tijdstip: 20-21.30 uur. Adres: Broedplaats Gooise Meren, Piet Heinlaan 54 (naast het gezondheidscentrum) in Bussum.

Fijn weekend!

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.