Vanavond Woondroomavond Tiny Houses


Vanavond houdt de werkgroep Tiny Houses Gooise Meren haar Woondroomavond bij de Broedplaats in Bussum. De bedoeling is om gelijkgestemden te vinden in wonen en hoe een gemeenschap te vormen. Accent ligt wel op tiny en duurzaam bijvoorbeeld Tiny Village, Knarrenhof, yurts, stro-leem huisjes en eco-dorp.

Architect Theo Fambach laat in de inleiding wat voorbeelden zien aangevuld door de werkgroep. Daarna gaan we praktisch aan de slag. Eerst door je eigen woonwensen op te schrijven en dan gaan we speeddaten om gelijkgestemden te zoeken. Vervolgens gaan we per groep mindmappen om tot slot nog een moodboard te maken.

Willen jullie daarvoor zelf stiften, scharen en lijm meenemen om een moodboard te kunnen maken. De werkgroep heeft papier gekocht, een kleine bijdrage (0,50/1,-) is welkom en neem tijdschriften etc. mee waaruit je kunt knippen.

Koffie en thee kost 2,- in de broedplaats.

Adres: Broedplaats Gooise Meren, Piet Heinlaan 54 (naast het gezondheidscentrum Bussum Zuid). Tijd: 19.30-21.30.

Hier nog wat handige websites:

https://www.marjoleininhetklein.com

http://www.bouwexpo-tinyhousing.nl

http://www.bouwexpo-tinyhousing.nl/prijs-vraag/inzendingen

BouwExpo notities

https://www.tinyhousenederland.nl/handigelinks/

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.