Morgen en overmorgen Samen Sneller Duurzaam festival Puur Pampus


Kom je morgen en/of overmorgen ook naar ons Samen Sneller Duurzaam festival Puur Pampus?! Ons festival mixt vrolijk vermaak met interessante informatie, zodat je aan het eind van de dag blij en wijzer naar huis terugkeert en geneigd zal zijn groener te denken en wat groener te doen.

Op ons energie- en zwerfafvalavontuur wordt jong en oud overladen met happy energy en wordt zonder belerend vingertje wijzer gemaakt over duurzaamheid, de circulaire economie en de energietransitie. Extra boten varen in het weekend vanuit Muiden, Amsterdam en Almere. Kaartjes voor Puur Pampus zijn nog te koop via pampus.nl, maar boek snel voor dit unieke event want op is op!

Er komen marktkraampjes vol kunst en duurzame artikelen, een debat, tipi-tenten waar kids kunnen workshoppen met afval, sprekers vanuit het bedrijfsleven en organisaties die tegen de plastic soup strijden, schminkers, muzikanten... De Solar Voyager komt, een gevaarte gemaakt van afvalplastic en twee waaghalzen die de wereld willen wakkerschudden. Eind dit jaar gaan ze er de zuidpool mee oversteken op Expeditie Clean2Antarctica!

Benieuwd naar wat de beweging Samen Sneller Duurzaam doet? Wij staan onder de zwarte luifel bij de aankomstplek van de boot om festival bezoekers te informeren en enthousiasmeren om groener te denken en doen!

Zin om al groen te doen terwijl je onderweg naar Puur Pampus bent? Deel dan de autorit richting Muiden met andere groen-doeners! Cocarco biedt hiervoor match making aan! Is nog nieuw, is een beta-versie... maar werkt wel! Kijk snel op https://beta.cocarco.com/pampus!

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.