Ben of ken je een fair fashion startup?


Op 1 november, middenin de landelijke Fair Trade week, organiseren we weer een Duurzaamheidscafé. Deze editie gaat over slow fashion en in de opmaat naar dit café kwamen we op LinkedIn een interessante oproep tegen van Nanette Hogervorst. Werkzaam bij een bank én founder van 'OW' een online platform waar mode, innovatie, duurzaamheid en sociaal ondernemerschap samenkomen.

Nanette host op 6 oktober 'kick-start live' op het Fair Fashion Festival in Utrecht. Hiervoor is ze op zoek naar startups die actief zijn binnen de modebranche en grote ambities hebben op gebied van duurzaamheid. Belangrijk is dat de startup op 6 oktober een crowdfunding heeft lopen, in de pre-order fase zitten, of een andere concrete vraag heeft om hun bedrijf verder te brengen en die je direct kan steunen. De startups krijgen de kans om op het festival te pitchen en zichtbaar te zijn. Vinden mensen het idee leuk, dan kunnen ze het direct steunen. Laatste editie van het Fair Fashion Festival in Utrecht had zo'n 3000 bezoekers. Doelgroep studenten en young professional. Ben je of ken je zo'n startup, laat het Nanette weten en wellicht pitch jij of zij dan 6 oktober op het festival!

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.