top of page

Artikel

Waarderend ondernemen op Crailo


* Op 2 en 4 oktober gaan we van 8.00-16.00 het oude badhuis gedeeltelijk slopen en weer opbouwen Fijn als je mee wilt helpen, al is het een paar uur. Wel werkhandschoenen en stevige schoenen mee nemen. Meer info via post@altijdwerkplaats.nl Adres: laatste ingang voor de A1, 1e links *

Onlangs waren we op bezoek bij de tweede vestiging van de AltijdWerkPlaats (AWP) in het voormalige badhuis van het leger op Crailo. In het belendende pand start binnenkort De Groene Afslag. Zij worden ‘launching client’ van deze AWP. Er wordt meubilair ge-upcycled dat verkocht gaat worden in De Groene Afslag en de AWP kan meefietsen op de communicatie, marketing en aanloop die De Groene Afslag gaat genereren. Ook een huurder van De Groene Afslag heeft al een order geplaatst dus ze zitten op deze nieuwe locatie ‘dichter bij het vuur’. Samen met De Groene Afslag en haar ‘bewoners’ wil de AWP nog meer lokale impact gaan maken zowel in sociaal als in circulair opzicht.

Het voormalig badhuis is in onbruik geraakt en verwaarloosd. Om deze locatie geschikt te maken als werkplaats moet het gebouw wind- en waterdicht gemaakt worden (herstel dak en ramen voorzien van ruiten, vervangen dakgoot), het binnenwerk gesloopt worden en de nutsvoorzieningen weer worden hersteld. Er worden direct meer leer- en werkplekken gecreëerd door de renovatie van het gebouw zodat ze nog meer mensen uit haar doelgroep werk kunnen bieden.

Naast de renovatie moeten er werkzaamheden worden verricht om het gebouw als werkplaats te kunnen gaan gebruiken. Om al deze werkzaamheden aangenaam te laten verlopen is de AWP op zoek naar een (semi) professioneel espresso apparaat. Een jonge barista in de dop die graag ervaring wilt opdoen hebben ze al, alleen het apparaat nog niet. Kun jij de AWP helpen door jouw oude apparaat te schenken of wil je hier een donatie voor doen? Laat het de AWP weten of maak een bedrag over op NL41TRIO0338661220 t.n.v. Stichting Broedplaats Gooise Meren o.v.v. espresso apparaat.

Stichting Broedplaats Gooise Meren, waar de AWP onder valt, heeft een ANBI status. Wil je meer informatie of een persoonlijke toelichting? Neem dan contact op met Rob Ebeling op telefoonnummer 06-19788835 of via post@altijdwerkplaats.nl

Je bent ook heel welkom als je wilt meewerken op deze dependance.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page