top of page

Artikel

Ga mee op bezoek bij ecodorp Boekel


Eén van onze werkgroepleden heeft ons mee gevraagd naar de infomiddag van ecodorp Boekel volgende week zondag. Na gekeken te hebben wat het ecodorp inhoudt zijn we dolenthousiast. Een ecodorp is een woongemeenschap met als doel zowel sociaal, economisch als ecologisch duurzaam te zijn.

De meeste ecodorpen hebben een omvang van tussen de 50 en 150 personen. Een aantal daarvan hebben internationale vermaardheid gekregen, zoals Findhorn in Schotland, Zegg in Duitsland, Damanhur in Italië en The Farm in Amerika. Er zijn wereldwijd nu tienduizenden ecodorpen (4.000 in Europa). De meeste hebben zich aangesloten bij het Global Ecovillage Network (GEN). Ecodorp Boekel heeft zich als aspirant-lid ook aangesloten bij GEN. Ze worden volwaardig lid van GEN als het ecodorp gerealiseerd is. Momenteel staan er 10 tijdelijke woningen en zijn ze bezig met een crowfunding actie voor de aankoop van de grond, mee info vind je hier. Verstandig als ze zijn, zijn ze een partnership aangegaan met de Duitse Gemeinschaftbank (GLS) voor financiering van de woningen en staan in ze in nauw contact met de provincie Noord-Brabant.

Het lijkt ons zeer inspirerend om volgende week zondag 23 september 2019 te zien hoe zij hun project hebben opgezet en omgaan met zaken als vergunningen, financiën, ruimtelijke indeling et cetera. Heb je zin om ook te gaan, de infomiddag is van 13.00-17.00 uur op Sint Agathaplein 6 in Boekel.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page