Fairtrade fashion markt op het Julianaplein


Eind oktober is het fairtrade week. Daarin staat FAIR Fashion centraal. Dus ga op zoek naar je hipste fairtrade kleren -duurzaam mag ook- uit de kast en ga op zoek naar een leuke koffietent voor een fairtrade bakkie leut. Ondernemers binnen Gooise Meren die zijn aangesloten bij de Fairtrade campagne vind je op deze website.

De fairtrade groep heeft twee mooie evenementen gepland deze week. Ze trappen af met een film- en debatavond 'Fair Fashion' in Filmhuis Bussum op 29 oktober om 20:00. In de film ‘Machines’ van de Indiase filmer Rahul Jain zien we de slopende gang van zaken in een van de vele textielfabrieken in India. Mens en machine lijken samen te smelten. In de fabriek is het donker en bedompt, daglicht komt nauwelijks binnen. Het werk is loodzwaar en geestdodend, een werkdag duurt eindeloos. De film zuigt de kijker mee in deze duistere wereld waarmee regisseur Jain niet alleen de mensonterende omstandigheden laat zien, maar ook de liefde voor de stoffen en de schoonheid van machines. Betoverend mooi en schokkend pijnlijk. Wethouder Barbara Boudewijnse opent de avond en tevens de Fairtradeweek. Na afloop praat avondvoorzitter Henny Radstaak met het publiek, deskundigen en lokale ondernemers. Hier kun je kaartjes voor de avond kopen.

Op zaterdag 3 november tussen 11:00 en 15:00 is er een Fairtrade Fashion markt op het Julianaplein en tegelijkertijd de eerste Fair Fashion markt in Gooise Meren! Voor de Wereldwinkel op het Julianaplein in Bussum staan lokale ondernemers met kramen vol inspiratie op gebied van duurzame mode. Er zijn nog verschillende kramen beschikbaar voor Fair Fashion winkeliers uit Gooise Meren die willen deelnemen aan de markt. Het gaat niet alleen om kleding maar denk ook aan o.a. sieraden, schoenen, tassen, textiel of brillen. Heb je interesse om met jouw Fair Fashion producten op de markt te staan? Dan graag contact opnemen via e-mail info@fairtradegooisemeren.nl De kraamhuur is gratis.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.