top of page

Artikel

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH)


Ben je eigenaar én bewoner en wil je twee of meer isolatieprojecten in je huis uitvoeren? Dan kun je per vandaag aanspraak maken op een subsidie tot 10.000 euro. Het kabinet trekt 84 miljoen euro uit voor deze regeling. Per huis kan een eigenaar ongeveer 20 procent van de kosten gesubsidieerd krijgen, tot maximaal 10.000 euro per huis. De voorwaarden voor deze subsidie kun je hier inzien.

De Energiebespaarlening voor particulieren is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan je eigen huis te kunnen financieren. Afhankelijk van hoeveel energie je verbruikt, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van je Energiebespaarlening te dekken.

Heb je een hoek woning, twee-onder-een kap woning, vrijstaande woning, dan kun je op Milieu Centraal de voorbeeld investeringen en besparingen zien.

Zonnepanelen

Zonnepanelen vallen buiten de SEEH maar de BTW teruggave die in 2018 actief was is ook nog van kracht in 2019. Dit houdt in dat particulieren op de volledige investering de 21% die ze betaald hebben kunnen terug vragen. Officieel is het noodzakelijk dat je ondernemer bent om een aanvraag te kunnen doen. Maar de overheid rekent je in dit geval al als ondernemer vanwege het feit dat je stroom teruglevert aan het net. Wil je hiervoor in aanmerking komen dan moet je als particulier aangemeld zijn als ondernemer. De Belastingdienst heeft een speciaal formulier opgesteld voor particulieren die zonnepanelen willen of al hebben aangeschaft.

Heb je geen ruimte voor zonnepanelen op je huis, dan zou je ook kunnen overwegen om te participeren in projecten van de lokale Energiecoöperatie WattNu. Sinds augustus 2014 hebben ze 50 zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis in Bussum gerealiseerd. Alle participaties voor hun huidige project, Vituszon, zijn inmiddels gereserveerd. Deze coöperatie timmert hard aan de weg, heb je interesse om deel te nemen aan toekomstige projecten of wil je op de wachtlijst komen te staan van Vituszon? Schrijf je dan in.

Duurzaam RemCom

Gezamenlijk inkopen met je buurt is ook een optie om een korting te bedingen. Een succesvol voorbeeld hiervan is Duurzaam RemCom, een buurtplatform van Componistenkwartier & Rembrandtpark in Naarden.

Lokale installateurs

Het is natuurlijk meer duurzaam qua te rijden kilometers als je een lokale ondernemer inschakelt, kijk hier voor adressen uit de buurt.

Foto: Milieu Centraal

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page