top of page

Artikel

Drie Duurzame Dagen op het Willem de Zwijger College


Van 12-14 november vindt op het Willem de Zwijger College in Bussum de Drie Duurzame Dagen plaats. Het Willem is de enige Unesco-school binnen Gooise Meren en dat betekent dat ze ook actief stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. Het gevarieerde onderwijsprogramma tijdens de Duurzame Dagen is door het Willem samengesteld in samenwerking met onze werkgroep Duurzaam Onderwijs.

Zo gaan meer dan 100 leerlingen trash-hunten in Bussum, oftewel zwerfafval opruimen. Elk stuk afval wordt dan gefotografeerd en geüpload in de Litterati app. Het doel van deze app is om inzicht te krijgen in probleemgebieden waar veel zwerfafval voorkomt en om te identificeren welke soorten en merken afval het meeste voorkomen. Litterati gebruikt de verzamelde data in het samenwerken met bedrijven en organisaties voor het vinden van meer duurzame oplossingen.

Leerlingen gaan het Willem onderzoeken op duurzaamheid en bezoeken duurzame bedrijven in Bussum en Naarden. Ze krijgen lessen over plastic soep, maken kunst van opgehaald zwerfafval en leren over de Sustainable Development Goals. Elk groepje kiest een doel en maakt daar een filmpje over; wat wil je in 2030 op het gebied van duurzaamheid? Er wordt een tentoonstelling bezocht, docu's bekeken en er wordt gewerkt aan het scheiden van afval op school en het ophalen daarvan.

Het is belangrijk om jongeren ook op school te informeren en actief te betrekken als het om duurzaamheid gaat. Wil je als school binnen Gooise Meren meer weten over onderwijsprogramma's op het gebied van duurzaamheid? Neem dan contact op met Willem Kikkert.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page