Leerlingen Vituscollege presenteren het nieuwe afval scheiden


Op maandag 18 november wordt onder het motto VITUS DUURZAAM, DOEN! het nieuwe afval scheiden op het Vituscollege groots geïntroduceerd. Vanaf die dag zal er overal in de school de mogelijkheid zijn om PMD, papier en restafval gescheiden in te zamelen. Tijdens de Parascholaire dagen (projectdagen) in oktober heeft havo 3 gewerkt aan het project “afvalhelden”. Leerlingen hebben in groepjes o.a. kostuums gemaakt van productie afval uit de industrie. Per groepje is één leerling in het kostuum gefotografeerd. Die foto’s hebben als input gediend voor posters die verder zijn voorzien van een leus die over afval scheiden gaat. Uiteraard zijn de leuzen ook zelf bedacht door leerlingen uit havo 3. De leuzen zijn ook weer gebruikt om stickers van te drukken. Deze stickers zullen de nieuwe prullenbakken, die buiten komen te staan, versieren. Tot slot is van het nieuwe afval scheidingsproces een stopmotion filmpje gemaakt.

Tijdens de introductie van het nieuwe afval scheiden op maandag 18 november zal de output van de Parascholaire dagen havo 3 gebruikt gaan worden. De bestickerde afvalbakken zullen tijdens de presentatie feestelijk in gebruik worden genomen.

Het afvalscheidingsproject past in het streven van het Vituscollege om de leerlingen niet alleen kennis, maar ook maatschappelijke betrokkenheid bij te brengen en ze respectvol met elkaar en de wereld te leren omgaan. Door zich te verdiepen in milieuproblematiek, vergroten ze hun betrokkenheid bij de maatschappij.

Waar: Op het terrein van het Vituscollege, Beerensteinsteinerlaan 69 Bussum Tijd: 11:00 – 11:30 uur

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.