Duurzame ondernemers gezocht


Onze vrienden van Hilversum100 zetten een fantastisch project op poten. Het stationsplein Hilversum wordt begin deze zomer verrijkt met ‘De Kwekerij’. Het wordt een plek waar reizigers en bewoners elkaar ontmoeten, tot rust komen of juist deelnemen aan evenementen. Een plek voor ondernemers om een divers publiek te bereiken. Toma Bloemenservice en CSA LandinZicht uit Kortenhoef én de Bussumse Dutch Hemp Store willen hier, in samenwerking met de Hilversum100, een ‘duurzame HUB’ van maken. Enerzijds door een vaste invulling verzorgd door Toma van den Bosch, Wietse Bakker (bekend van ons Duurzaamheidscafé over biodiversiteit en stadslandbouw) en Michel Bogert. Anderzijds door een pop-up gedeelte van 16m2 beschikbaar te stellen aan duurzame lokale ondernemers en initiatiefnemers. Heb je interesse om deze ruimte voor een periode van twee weken tot een maand te gebruiken, om jouw duurzame product, dienst of initiatief zichtbaar te maken? Of wil jij een duurzaam evenement organiseren? Laat het Toma vóór 1 mei weten via 06-21192173. Stuur deze oproep ook vooral door aan andere mogelijk geïnteresseerden.

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.