top of page

Artikel

Heb jij duurzame tips voor Gwen?


Filmmaker Gwen Jansen vertoonde vorig jaar haar documentaire Green Tales Of The City op onze film- en debatavond in het Filmhuis Bussum. Zelfbenoemd klimaatprutser Gwen ging hierin op zoek naar duurzame tips voor thuis die weinig tot niets kosten. Inmiddels heeft ze het eerste seizoen van haar tv-programma Green Make Over op SBS6 achter de rug, gemaakt in samenwerking met onder andere Milieu Centraal en de Consumentenbond. Een programma vol praktische tips om thuis te verduurzamen en te besparen. Het is onzeker of het lukt maar de bedoeling is dat er in oktober een tweede seizoen op de buis komt. Je kunt je hiervoor nog opgeven als je vindt dat je huis groener en energiezuiniger kan.

Maak een video met je tip

In deze corona tussentijd maakt Gwen vlogs op haar zolder en daarbij vraagt ze jouw hulp. Heb je een duurzame tip die niets of bijna niets kost om duurzamer te leven? Maak dan een filmpje met je mobiel waarin je uitlegt en laat zien wat je tip is. Geen probleem als het filmpje niet perfect is, Gwen kan knippen en plakken in de montage. Hou ongeveer één minuut aan voor het filmpje. Je kunt ook meerdere filmpjes maken. Bijvoorbeeld één waarin je zegt: Hallo, ik ben... uit... en mijn tip is... (dus waarin je je voorstelt vertelt wat je woonplaats is en even de tip inspreekt in de camera. En dan maak je nog een filmpje waarin je de actie/onderwerp laat zien waar je het over hebt in de praktijk. App je materiaal naar Gwen op 06-14731695 voor haar vlog en naar Sandra op 06-20334648 zodat we jouw materiaal lokaal kunnen verspreiden. Versturen via Wetransfer kan ook naar info@greenmakeover.nl en info@samen-sneller-duurzaam.nl

Elke dinsdag verschijnt er een nieuwe vlog op Youtube en deze wordt ook gedeeld op de sociale media van Milieu Centraal en de Consumentenbond. Heb je zelf geen smartphone? Stuur dan een mail naar info@samen-sneller-duurzaam.nl dan komen we langs om een filmpje op te nemen.

Lokale tips

Hierbij vast wat lokale tips, de filmpjes gaan we op deze site zetten! Margriet uit Bussum-Zuid verwarmt haar flat met een aantal terracotta bloempotten en waxinelichtjes zónder cupje. Sandra herplant al jaren biologische kruiden uit de winkel in een gezellige, zelfgemaakte plantenbak op de vensterbank en Ella maakt haar eigen schoonmaakmiddel door 50% water en 50% schoonmaakazijn te mengen in een plantenspuit. En wist je dat koffieprut vetoplossend werkt waardoor dit een ideale ontstopper voor de afvoer is? Meng een handvol koffieprut met kokend water en giet dit in de afvoer. Laat dit vervolgens even intrekken en spoel dan door met water. Katten en slakken houden ook niet van koffieprut dus strooi wat in je tuin.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page