Gratis zomerschool voor kinderen van 9 t/m 12 jaar


Zomerschool in het Muiderslot.

Deze zomer organiseert het Muiderslot in samenwerking met Fawaka Ondernemersschool een leuke en leerzame Zomerschool. Tijdens de zomerschool beginnen de kinderen hun eigen gezonde cateringbedrijf. Ze leren van alles over gezond en lekker eten, krijgen les over planten van de tuinman, leren presenteren van een professional en gaan koken met echte koks. Ze maken hun eigen gezonde gerechten en verkopen deze tijdens het afsluitende Fit Food Festival.

Het programma duurt vijf dagen en zal plaatsvinden in het Muiderslot. Wat deze Zomerschool nog meer bijzonder maakt, naast dat deze gratis is, is dat de kinderen worden gehaald en gebracht op verschillende verzamelpunten.

Voor wie: kinderen 9 t/m 12 jaar

Wanneer: maandag 27 juli t/m vrijdag 31 juli 2020

Tijden:

09:30 - 10:30 verzamelen en vervoer naar het Muiderslot

10:30 - 15:30 programma in het Muiderslot

15:30 - 16:30 vervoer van het Muiderslot terug naar verzamelpunt

Het programma is gratis. Let op! Jouw kind kan alleen meedoen als zij/hij alle dagen aanwezig kan zijn. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Aanmelden?

Mail naar muiderslot@fawakaondernemersschool.nl of bel ons op +31 6 49218209

met de volgende gegevens: naam kind, leeftijd, uw naam, uw telefoonnummer, uw mailadres, antwoord van uw kind op: ‘ik doe graag mee met de zomerschool, omdat…’

Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.