top of page

Artikel

Kids Cleanup Day 16 september 2020


Update: Ongeveer 50 kinderen en ouders hebben op 16 september 2020 maar liefst 1860 peuken en heel veel ander zwerfvuil opgeraapt in Bussum-Zuid. Bekijk onze video van een fantastische zwerfvuil opruimactie, educatieve spelletjes en de uitreiking van de Gouden Knijper.


Voor de tweede keer organiseren Versa kinderwerk Bussum-Zuid, het initiatief Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij en onze beweging morgen de Kids Cleanup Day 2020. Aanstaande zaterdag is de World Cleanup Day 2020, vorig jaar ruimden wereldwijd meer dan 20 miljoen mensen die dag zwerfvuil op. Gooise Meren doet ook mee, kijk hier voor de acties van aanstaande zaterdag. Met de kinderen trappen we de opruimactie lekker morgen al af.

Meest bling-bling zwerfvuil

In groepjes, en onder professionele begeleiding, gaan de kinderen straten in Bussum-Zuid opruimen. Met het verzamelde zwerfvuil kunnen ze de zilveren afvalknijper winnen voor het meest bling-bling stuk zwerfvuil of de gele afvalknijper voor het meest recyclebare of nog te (her)gebruiken zwerfvuil. Naast andere kleuren is er ook nog een gouden knijper, deze is voor degene die raadt hoeveel meter peuken (bah!) door de kinderen is opgehaald. Vorig jaar was de buit 13 volle zakjes met peuken, laten we hopen dat het er dit jaar minder zijn!

Ruil je tuintegel

Er is morgen ook een Operatie Steenbreek; je kunt dan een tegel uit de tuin omruilen voor een wilde, inheemse plant van Kas&Co. We hebben een afvalspel; wie een stuk afval in de juiste bak doet wint een prijsje, we gaan groen sjoelen en door het lekkere weer gaan we ook met water aan de gang.

Het Rad van Fortuin

In de middag kun je een draai geven aan het Rad van Fortuin. Als je de vraag over afval goed beantwoordt kun je mooi prijzen winnen! Groothartig beschikbaar gesteld door bakkerij van Breemen, zwembad de Zandzee, Yoga Beer, Rock Steady en Monkey Town.

Ouders welkom!

Alhoewel het een kids cleanup zijn ouders van harte welkom om mee te doen vanaf 14.00 uur. Het is leuk en goed om met je kind zwerfvuil op te ruimen, je leert welk afval je in welke afvalbak moet gooien en je kan een zwiep geven aan ons Rad.

Waar moet je zijn?

Datum: woensdag 16 september.

Adres: Uit-Wijk, dr. Schaepmanstraat 10, Bussum.

Tijd: 14-16 uur (uitloop mogelijk).

Leeftijd: 4 t/m 11 jaar.

Kosten: gratis

Als je het leuk vindt om te zien wat we vorig jaar hebben gedaan op de Kids Cleanup Day, kijk dan hier de video.

Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page