Cleanup Betje Wolfflaan Bussum: 21 november


Update: video Betje Wolfflaan Cleanup. Versa Kinderwerk, wooncoöperatie Dudok Wonen en Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij organiseren zaterdag een 'Corona proof' Cleanup actie met de kinderen van de vier flats op de Betje Wolfflaan in Bussum.


Dudok Wonen verhuurt zo'n 7.500 woningen, kamers en bedrijfsruimtes in Gooise Meren en wil ook graag maatschappelijk bijdragen door een prettige leefomgeving te creëren. Trekker en wooncoach Ilse Dassen van Dudok Wonen zocht contact met Nicole van Versa Kinderwerk waarmee het project Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij al twee keer eerder een zwerfvuil actie heeft georganiseerd.


De Betje Wolfflaan Cleanup is de eerste buurtgebonden zwerfvuil opruimactie met als doel om meer samenhang tussen de flatbewoners te creëren. Hoe mooi zou het zijn als de ruimte rondom de flat regelmatig wordt schoongemaakt door betrokken flatbewoners die het ook gewoon fijn vinden om in een opgeruimde buurt thuis te komen. En wellicht lukt het ook om de gemeentegrond rondom de flats te vergroenen.


Woon je in één van de flats op de Betje Wolfflaan, dan ben je van harte uitgenodigd. We starten om 14.00 uur op de parkeerplaats van de eerste flat (nr. 1). Voor iedereen zijn er prijzen en degene met het grootste, meest bling-bling, gekste en meest herbruikbare zwerfvuil wint een extra prijs. Raad je hoeveel peuken er worden opgehaald? Dan ben je de trotse eigenaar van de GOUDEN knijper.


Neem contact met ons op als je een cleanup in jouw buurt wilt organiseren: info@samen-sneller-duurzaam.nl


Wil je de trekker zijn van een zwerfvuilactie van jouw straat of buurt, geef je dan op via: https://www.samen-sneller-duurzaam.nl/zwerfvuilambassadeur


Impressie van de tweede cleanup in Bussum Zuid 2020


Ondersteuning duurzame initiatieven

Wil je een boomspiegel adopteren en heb je daar plantjes voor nodig? Wil je op jouw school een projectweek over bijvoorbeeld de plastic soep organiseren? Zoek je een lokale installateur voor een zonnepomp? Mail ons, wij helpen graag. 

Heb je een groter initiatief zoals bijvoorbeeld het vergroenen van je schoolplein of ben je een startup die  bijvoorbeeld oesterzwammen wil gaan kweken op koffiedrab en kun je daar hulp bij gebruiken, dan helpen we ook graag zolang het initiatief maar binnen Gooise Meren is.

 

Vul onderstaand formulier in, kun je deze niet openen? Download de pdf. Heb je hulp nodig bij het invullen ervan, mail ons. Wij helpen je graag! Een aantal ondersteunde initiatieven vind je hier.

Word ook zwerfvuilambassadeur

In meer dan 200 straten in Gooise Meren wordt regelmatig zwerfvuil opgeruimd door bewoners. Wil je ook mee helpen, geef je dan op via dit formulier. Hier kun je ook één of meer afvalknijpers aanvragen. Benieuwd of jouw straat al een ambassadeur heeft? Check het op onze plattegrond.

Duurzaam Gooise Meren

Check op deze site van de gemeente en zie wat je kunt doen om je huis en tuin meer klimaatbestendig te maken.