top of page

Artikel

Green Friday vervangt Black Friday bij GRRU


Alle vrijwilligers van de GRRU in Bussum staan met hun handen enthousiast omhoog in de pluktuin.pluktuin.

De Groene Ruijter (GRRU) in Bussum nodigen alle inwoners van Gooise Meren uit om samen Green Friday te vieren. Initiatiefnemers Rob & Regina van de GRRU leiden je rond in het oude schoolgebouw op de De Ruijterlaan 24a in Bussum en de tuinen daaromheen. Wist je bijvoorbeeld dat ze een pluktuin hebben waar je in het plukseizoen iedere donderdag terecht kunt voor een mooie bos van geweldige natuurlijk geteelde bloemen? En dat je, wanneer je meehelpt in de, je er zelf de vruchten van mag plukken?


De GRRU geeft je graag drie goede redenen waarom je dit niet wilt missen


Duurzaamheid in de spotlight

Ontdek op Duurzame Donderdag (23 november) en Green Friday (24 november) hoe je jouw leefomgeving kunt vergroenen en materialen kunt hergebruiken. Laat je inspireren om bewuste keuzes te maken en kom langs voor koffie met taart, (flex)werkplekken en een kijkje in swapshop De Groene Stijl of de Gunjewinkel. "Samen kunnen we een positieve impact maken op de natuur én de buurt!"

Aankondiging van het grote kledingruil feest bij de swapshop in bussum

Leer en ontdek

Neem deel aan diverse informerende sessies zoals het aansluiten van je regenton bij het GroenBlauw-loket, een rondleiding in het Circulair Ambachtscentrum, een bezoek aan het GRRU GroenDak en advies van de GRRU rainproofcoaches over het klimaatadaptief maken van je tuin. Leer over circulair design van internationaal bekende ontwerper Solmaz Fooladi, en geniet van een speciale Party Hardy Swapparty op donderdagavond.


Groen voor een goede zaak

Profiteer van de verkoop van inheemse planten met een speciale actie, ontdek hoe je een boomspiegel adopteert of hoe je een geveltuintje aanlegt met advies van Gemeente Gooise Meren. Bekijk ook de natuur gebaseerde kunstexpositie van kunstenaars Caroline Schröder en Hapé Smeele. Zij vertellen je graag over hoe schoonheid ons dichter bij de natuur kan brengen. Eveline Smits van Oyen is aanwezig met haar initiatief ‘Regenboom verbindt!’.


Het volledige programma is zeer de moeite waard. Je vindt het op de website AltijdWerkplaats.nl/nieuws


Over de GRRU

De GRRU is een initiatief van de AltijdWerkplaats en is dé inspiratielocatie voor biodiversiteit in onze regio. Samen met hun werkplaats bij De Groene Afslag en inheemse plantenkwekerij Kas&Co in Kortenhoef willen ze natuurinclusief denken en handelen stimuleren, de biodiversiteit vergroten en tegelijkertijd waardevol lokaal werk creëren.


Meer info?

Stel je vragen via groenloket@altijdwerkplaats.nl Ook kun je de website van de gemeente Gooise Meren bekijken op duurzaam.gooisemeren.nl


Zwart-wit foto bovenaan artikel: Hapé SmeeleComments


Overige artikels

Onze thema's

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

bottom of page